Ποιοι θα στελεχώσουν τα κρίσιμα υπουργεία

Ποιοι θα στελεχώσουν τα κρίσιμα υπουργεία

Ποια πρόσωπα επιθυμεί να παραμείνουν υπουργοί ο Γ.Παπανδρέου, ποιων την υπουργοποίηση εισηγείται ο Ευαγ.Βενιζέλος, γιατί η ΝΔ θέλει να αλλάξουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ποιοι θα στελεχώσουν τα κρίσιμα υπουργεία
Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού που θα αντικαταστήσει τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ούτε τα ονόματα των υπουργών που θα απαρτίζουν το νέο κυβερνητικό σχήμα, δημιουργεί ερωτήματα.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι στις διαπραγματεύσεις με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, επικρατέστερος να διαδεχθεί τον κ. Παπανδρέου, ζητά να τοποθετηθούν σε κρίσιμα πόστα του νέου υπουργικού συμβουλίου πρόσωπα που θεωρεί ότι θα φέρουν εις πέρας την δύσκολη αποστολή τους.
 
Την ίδια ώρα, στη λίστα του κ. Παπανδρέου για τη νέα κυβέρνηση περιλαμβάνονται κατά πληροφορίες τα ονόματα των κυρίων Δημήτρη Ρέππα, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ραγκούση, Άννας Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Μανόλη Όθωνα, Φώφης Γεννηματά και άλλων.

Από την πλευρά του, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να εισηγείται την παραμονή στη νέα κυβέρνηση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, του κ. Κώστα Σκανδαλίδη και του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και νέων προσώπων όπως οι κύριοι Κώστας Καρτάλης και Νάσος Αλευράς.

Διαβάστε
Κλείσιμο
εδώ  ποια πρόσωπα θέλει το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση.
 
Η ΝΔ επιδιώκει να έχει την μικρότερη δυνατή συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση, σε περίπτωση που δεν θα είναι δυνατό να μην συμμετάσχουν καθόλου δικά της στελέχη. Ερώτημα παραμένει αν ο κ. Σταύρος Δήμας θα δεχθεί να αναλάβει θέση αντιπροέδρου, όπως ακούγεται.

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει απαιτήσει να αλλάξουν τα πρόσωπα στα κομβικά υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας και η εκπροσώπηση της κυβέρνησης.

Δείτε εδώ  την άποψη της ΝΔ για τη νέα κυβέρνηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης