"Κάλπες" στην Κοινοβουλευτική Ομάδα σκέφτεται ο Γιώργος !

"Κάλπες" στην Κοινοβουλευτική Ομάδα σκέφτεται ο Γιώργος !

Επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του σχεδιάζει να ζητήσει από τους βουλευτές ο πρωθυπουργός

"Κάλπες" στην Κοινοβουλευτική Ομάδα σκέφτεται ο Γιώργος !
Στην  αντεπίθεση σχεδιάζει να περάσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να αντιμετωπίσει  τη διογκούμενη αμφισβήτηση από  το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα  με πληροφορίες ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει ο ίδιος  να υπάρξει διαδικασία στην κοινοβουλευτική  ομάδα για την επαναβεβαίωση  της εμπιστοσύνης των βουλευτών  του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπό του  και να καλέσει όποιον διαφωνεί και  θέλει να είναι υποψήφιος να το τολμήσει.

Σε αυτή την περίπτωση  είναι αβέβαιη η στάση που  θα τηρήσει το βενιζελικό μπλοκ. Ένα μέρος του μπλοκ λέει ότι πρέπει να εκδηλωθεί η αμφισβήτηση με υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, ένα άλλο όμως προβληματίζεται και δεν συμφωνεί. Πιθανόν να ξεκαθαρίσει τη στάση του με βάση αφενός τους συσχετισμούς στην ΚΟ και αφετέρου τις δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου για τις περαιτέρω κινήσεις και εάν αυτές περιλαμβάνουν και μπορεί να φέρουν ως αποτέλεσμα μία κυβέρνηση συνεργασίας. Και φυσικά εφόσον έχει προηγηθεί υπαναχώρηση του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα, επί του οποίου έχουν εκδηλωθεί οι αντιδράσεις των βενιζελικών βουλευτών και του ίδιου του κ. Βενιζέλου . Από πολλές πλευρές θεωρείται δύσκολο πάντως να κάνει πίσω ο υπουργός Οικονομικών και τότε δεν αποκλείεται ακόμη και διάσπαση.

Στην περίπτωση  που υπάρξει σύγκρουση Παπανδρέου – Βενιζέλου ο ομάδα των  Λοβέρδου, Ραγκούση, Διαμαντοπούλου – στους οποίους προστέθηκε και ο Ηλίας Μόσιαλος – δεν πρόκειται να στηρίξει τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς να αποκλείεται να κινηθεί σε κάποια τρίτη γραμμή.

Σε σύσκεψη των  «τεσσάρων» αποφασίστηκε να είναι υποψήφιος  ο κ. Λοβέρδος μόνο στην περίπτωση, που ο κ. Παπανδρέου αποχωρήσει οικειοθελώς.
 
Κλείσιμο

  
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης