«Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες» λέει τώρα ο Πάγκαλος

«Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες» λέει τώρα ο Πάγκαλος

«Οι Νοτιοευρωπαίοι» -και δη, οι Έλληνες- «δεν είναι τεμπέληδες» δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, αν και παλαιότερα φερόταν να έχει ανάλογη άποψη και ο ίδιος...

«Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες» λέει τώρα ο Πάγκαλος

Συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η έκθεση της Τρόικας θα είναι θετική για την Ελλάδα

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι η έκθεση θα είναι θετική για τα οκτώ δισ. που θα μας βοηθήσουν να εξυπηρετήσουμε το έλλειμμα μέχρι το τέλος του χρόνου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του ότι η χώρα μας θα καταφέρει να αποπληρώσει τα δάνεια που έχει πάρει.

«Δεν ζητούμε επιπλέον βοήθεια ή επιπλέον δάνεια. Κανείς ποτέ δεν μας έδωσε βοήθεια. Και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω. Απλά λαμβάνουμε δάνεια. Που πρόκειται να αποπληρώσουμε» είπε.  

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο του CNN αν η Ελλάδα αντιμετωπίζει ρατσισμό και εχθρότητα, είπε ότι δεν εισπράττει κάτι τέτοιο από τους άλλους Ευρωπαίους.

Κλείσιμο

«Όχι από τους άλλους Ευρωπαίους. Ρατσιστές είναι αυτοί που έχουν γράψει ή πει δημοσίως ότι οι Νοτιοευρωπαίοι είναι τεμπέληδες, επειδή το κλίμα είναι καλό και θέλουν να κάθονται στον ήλιο, σπαταλώντας τα χρήματα του Βορειοευρωπαίου. Αυτό δεν είναι ορθό. Δεν αισθάνομαι εχθρότητα» τόνισε ο κ. Πάγκαλος, ξεχνώντας ίσως ότι και ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα σε τουρκική εφημερίδα ότι «οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και οι Τούρκοι δουλευταράδες».

Η αντιπροεδρία της κυβέρνησης, πάντως, με ανακοίνωσή της, είχε διαψεύσει εκείνη τη φερόμενη ως δήλωση του κ. Πάγκαλου, που είχε έρθει στη δημοσιότητα τον περασμένο Απρίλιο...

Ο αντιπρόεδρος αναφέρθηκε, ωστόσο, και στα εκτενή ανθελληνικά δημοσιεύματα

«Αν κοιτάξετε στον Τύπο σας, θα δείτε εχθρικά άρθρα, φωτογραφίες και πρέπει να πάρω θέση. Δεν αισθάνομαι πίκρα. Θεωρώ ότι βλάκες υπάρχουν σε κάθε χώρα. Υπάρχουν βεβαίως και στη χώρα μου. Και οι ρατσιστές υπάρχουν παντού», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης