Βάσω: "Να πάει φυλακή πολιτικός!" - Βενιζέλος: "Όποιος νομίζει, ας ρίξει την κυβέρνηση!"

Βάσω: "Να πάει φυλακή πολιτικός!" - Βενιζέλος: "Όποιος νομίζει, ας ρίξει την κυβέρνηση!"

"Δεν μπορεί να πληρώνουν πάντα οι ίδιοι, δεν περνάει έτσι το πολυνομοσχέδιο", είπε η πρώην υπουργός - Έντονες διαφωνίες και από Κατσέλη, Νταλάρα, Λιντζέρη και Σαλαγιάννη για το άρθρο 37 που αφορά τα εργασιακά

Βάσω: "Να πάει φυλακή πολιτικός!" - Βενιζέλος: "Όποιος νομίζει, ας ρίξει την κυβέρνηση!"
«Άστραψε και βρόντηξε» η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Βάσω Παπανδρέου μετά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών, όπου κάλεσε τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συμμετέχουν σε αυτόν ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να τα ενημερώσει.

Η κυρία Παπανδρέου διαμαρτυρήθηκε σε έντονους τόνους για το πολυνομοσχέδιο που έφερε την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση στη Βουλή, τόσο που η φωνή της ακουγόταν στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου.

«Το νομοσχέδιο δεν περνάει έτσι όπως είναι» φώναζε η κυρία Παπανδρέου. «Δεν μπορεί τα συνήθη υποζύγια να πληρώνουν πάντα το λογαριασμό» φέρεται να είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε πως πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο να πληρώνουν περισσότερους φόρους εκείνοι που έχουν εισόδημα μέχρι 70.000 ευρώ και λιγότερους όσοι έχουν πάνω από 100.000 ευρώ.

Κλείσιμο
Η κυρία Παπανδρέου προκάλεσε αίσθηση, όταν υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ τη διετία που κυβερνάει έχει ανοίξει 77 οργανισμούς, την ώρα που η Τρόικα ζητάει από την κυβέρνηση να κλείσουν οργανισμοί. Η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ζήτησε να μπει λουκέτο στους 77 αυτούς οργανισμούς και στη συνέχεια είπε πως είναι ανάγκη να ελεγχθούν τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών τις τελευταίες δεκαετίες.

Τελειώνοντας, η κυρία Παπανδρέου είπε πως πρέπει να μπει κάποιος πολιτικός φυλακή!

Το κλίμα, πάντως, γενικά ήταν ανεβασμένο, καθώς τέσσερις βουλευτές - συγκεκριμένα οι κ.κ. Κατσέλη, Νταλάρα, Λιντζέρης και Σαλαγιάννης εξέφρασαν έντονες διαφωνίες ως προς το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο σχετίζεται με τα εργασιακά, δημιουργώντας μάλιστα την αίσθηση ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ίδια συνεδρίαση στη Βουλή, που ήρθε ως «απάντηση» στη Βάσω Παπανδρέου. «Αν νομίζετε ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική ή δεν έχει ηθικό υπόβαθρο, ρίξτε την!» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών. Για να προσθέσει ότι "αλλιώς, δίνετε την εντύπωση ότι διαφωνείτε ανέξοδα και εκτίθεστε"...

Η συνεδρίαση διακόπηκε λίγο πριν από τις 15.30 και θα συνεχιστεί λίγο μετά τις 19.00.
 
www.twitter.com/andreasbelegris
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης