Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση έχει υπερβεί τα όρια νομιμοποίησης»

Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση έχει υπερβεί τα όρια νομιμοποίησης»

Πολυκομματική επιστολή με τίτλο «η συνταγή είναι λάθος» ετοιμάζει ο Μ. Ανδρουλάκης

Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση έχει υπερβεί τα όρια νομιμοποίησης»
Πρόταση για κοινό ψήφισμα που θα αναφέρει ότι η συνταγή για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους είναι λάθος κατέθεσε ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης προς τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Σύμφωνα με τον βουλευτή το κείμενο στην περίπτωση που έχει υπογραφές από βουλευτές όλων των κομμάτων θα σταλεί στα κοινοβούλια των χωρών –μελών της Ε.Ε. Επιπροσθέτως, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε για μια ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση έχει υπερβεί τα όρια νομιμοποίησης θέτοντας εμμέσως θέμα εκλογών.

Αναλυτικά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «Υπάρχουν όρια νομιμοποίησης τα οποία η κυβέρνηση έχει υπερβεί.  Δεν μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα εναντίον των πολιτών της.  Η πολιτική απονέκρωση δεν μπορεί να συνεχιστεί, χρειάζονται πρωτοβουλίες». Επιπλέον,  επέμεινε στο θέμα της ανεργίας λέγοντας ότι οδηγούμαστε σε «ανεργία δίχως πάτο» που θα οδηγήσει σε «εξέγερση» και εξήγησε  «παγιδευόμαστε σε μια μακροχρόνια ύφεση, που επιδεινώνει το σπιράλ ανεργία- ύφεση. Όταν η ανεργία φτάσει στο 25-30% δεν θα υπάρχει το «εδώ μέσα».

Πάντως, την πρόταση του κ. Ανδρουλάκη φαίνεται να συνυπογράφουν οι κυρίες Βάσω Παπανδρέου και Λούκα Κατσέλη. Μάλιστα η κυρία Κατσέλη  πρότεινε η επιτροπή να πραγματοποιεί υφεσιακές μελέτες για κάθε μέτρο που προτείνει η τρόικα σημειώνοντας ότι «Στο προσχέδιο προϋπολογισμού υπολογίζουμε 2,7% ύφεση. Αν δούμε τα αυριανά μέτρα όμως η αναμενόμενη ύφεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Πρέπει να γίνει μελέτη της ύφεσης που θα φέρουν τα μέτρα της τρόικας».

Αντωνίου «θα δεχθούμε να γίνουμε Πακιστάν των εργασιακών σχέσεων».

Κλείσιμο
Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης επισήμανε και η κυρία Τόνια Αντωνίου λέγοντας ότι « Το πολιτικό σύστημα είναι αυτιστικό.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πορεύεται με τον κλασικό τρόπο και η αντιπολίτευση να κινείται με τον κλασικό τρόπο. Πρέπει να βρούμε που μπορεί να υπάρχει κοινό σημείο εθνικής συνεννόησης» ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της σημείωσε «Δεχόμαστε να γίνουμε Ινδία σε επίπεδο αμοιβών θα δεχθούμε να γίνουμε Πακιστάν της ΕΕ σε επίπεδο εργασιακών σχέσεων;». Τέλος η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επέκρινε ορισμένα κυβερνητικά στελέχη ζητώντας «να είναι πιο σεμνοί στην ρητορική τους όταν απευθύνονται σε δημόσιους υπαλλήλους που χάνουν την δουλειά τους».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης