Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Ανάπτυξης: Το κέρδος είναι θεμιτό, η αισχοκέρδεια όχι, είπε ο Θεοδωρικάκος

Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Ανάπτυξης: Το κέρδος είναι θεμιτό, η αισχοκέρδεια όχι, είπε ο Θεοδωρικάκος

«Οφείλουμε να παταχθεί. Ακόμα πιο αυστηρά και χωρίς συμβιβασμούς», σημείωσε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης κατά την ανάληψη των καθηκόντων του - Οι προτεραιότητες που έθεσε

1718383894706
Με τη φράση «το κέρδος είναι θεμιτό, η αισχροκέρδεια όχι», ο νέος υπ. Ανάπτυξης κ.  Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής θέλησε να δώσει το στίγμα των προτεραιοτήτων του.

«Έχω 38 χρόνια ένσημα στη ζωή μου σκληρής δουλειάς. Αρκετά απ’ αυτά έχω ξεχωριστή επαγγελματική δραστηριότητα. Επομένως ξέρω την αγορά καλά. Θέλω να πω απλά σε όλους: το κέρδος είναι θεμιτό, η αισχροκέρδεια όχι. Αυτή οφείλουμε να παταχθεί. Ακόμα πιο αυστηρά και χωρίς συμβιβασμούς».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «για την εμπιστοσύνη να μου αναθέσει μία τέτοια μεγάλη ευθύνη», τον προκάτοχο του κ. Κώστα Σκρέκα αλλά και τους υφυπουργούς που θα τον πλαισιώσουν, την κα Ζωή Ράπτη και την κα Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, μίλησε για μία «δύσκολη αποστολή»

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1zvywl9h8lt)
Κλείσιμο

Ο ίδιος τόνισε ότι το υπ. Ανάπτυξης έχει δύο μεγάλους στόχους που «συνδέονται με τη ζωή όλων των Ελλήνων και το μέλλον της πατρίδας».

«Το πρώτο αφορά την καταπολέμηση της ακρίβειας και την παταξη της αισχροκέρδειας. Με τους πολίτες, το καταναλωτικό κίνημα, τους εκπροσώπους της υγιούς επιχειρηματικότητας και την αξιοποίηση υπηρεσιών και μηχανισμών που διαθέτει το κράτος θα κάνουμε τα πάντα για να πατάξουμε την αισχροκέρδεια και να απολαμβάνουν οι πολίτες αγαθά σε χαμηλές όσο το δυνατόν τιμές».

Δεύτερος στόχος, όπως τόνισε, που συνδέονται «με τις πολιτικές μας για το εμπόριο, την ανάπτυξη της Βιομηχανίας, την ενίσχυση της Ερευνας και της Καινοτομίας, την προσέλκυση επενδύσεων να συμβάλουμε ακόμα περισσότερο στο μοντέλο παραγωγικότητας της χώρας που εξελίσσεται, στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αύξηση του εισοδήματος των ελλήνων πολιτών».

Μάλιστα τόνισε πως οι πολιτικές του υπουργείου σχετίζονται με το στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας ο μέσος μισθός των Ελλήνων να φθάσει τα 1.500 ευρώ. «Επομένως δίνουμε μάχη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την αύξηση των εισοδημάτων των Ελλήνων και των Ελληνίδων”, σημείωσε σπεύδοντας να συμπληρώσει πως “θαύματα δεν γίνονται απ’ τη μια μέρα στην άλλη, αυτό όμως που γίνεται είναι πολύ σκληρή δουλειά στο πλευρό της κοινωνίας».

Νωρίτερα ο προκάτοχος του κ. Θεοδωρικάκου, κ. Κώστας Σκρέκας μίλησε για μία δύσκολη μάχη που δόθηκε κατά της ακρίβειας και του πληθωρισμού. “Πλέον υπάρχουν καρποί. Ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται, η μάχη όμως συνεχίζεται διότι η ακρίβεια επιμένει”.

Ο κ. Σκρέκας ευχαρίστησε δημοσίως τον πρωθυπουργό «για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα», καθώς, τους συναδέλφους του υφυπουργούς, τους Γενικούς Γραμματείς και τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η δήλωση της Ζωής Ράπτη

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η ανάθεση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενός τομέα ευθύνης στο, κρίσιμο για την οικονομία της χώρας, Υπουργείο Ανάπτυξης και μάλιστα εκείνου που αφορά στην Έρευνα, την Καινοτομία και τις Νέες Τεχνολογίες» ανέφερε σε δήλωσή της η νέα υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη και πρόσθεσε: «Σ’ αυτούς τους τομείς ήδη λαμβάνει χώρα, σε καθημερινή βάση, μία κοσμογονία και εκεί θα κριθεί το κατά πόσον η πατρίδα μας θα συμμετέχει πρωταγωνιστικά σε αυτό το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Οι start up επιχειρήσεις, η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα διλήμματα της σύγκλισης του ψηφιακού κόσμου με τον υλικό και η ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας, είναι ζητήματα που χρήζουν ειδικού χειρισμού, εντονότατης προσπάθειας και συνεργασίας – και στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε διακρατικό και διεθνές επίπεδο.

Αναπτύσσοντας ακριβώς αυτούς τους τομείς, μπορούμε να ελπίζουμε σε περαιτέρω βελτίωση των δεικτών της οικονομίας μας, σε δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και στον επαναπατρισμό πολλών ταλαντούχων μας επιστημόνων και επαγγελματιών, που θα βρίσκουν πλέον χώρο ανάπτυξης και διάκρισης μέσα στη χώρα μας.

Δεσμεύομαι να υπηρετήσω τη θέση ευθύνης που μου ανέθεσε ο πρωθυπουργός με όλες τις δυνάμεις μου.

Ελπίζω με τη βοήθεια του Θεού, τη στήριξη των συμπολιτών μας και τις προσπάθειες των συναδέλφων μου στην κυβέρνηση, των στελεχών του υπουργείου και των συνεργατών μου, να μπορέσουμε, όλοι μαζί, να τα καταφέρουμε».

Άννα Μάνη: Η κυβέρνηση συνεχίζει σταθερά στην πορεία υλοποίησης των σημαντικών μεταρρυθμίσεων

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και ενίσχυσης της βιομηχανικής βάσης. Στόχος της Κυβέρνησης η επαναβιομηχανοποίηση της χώρας, μέσα από την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Βιομηχανία, με στόχο την αύξηση της συμμετοχής της βιομηχανίας στο ΑΕΠ, την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Ανάπτυξης 'Αννα Μάνη Παπαδημητρίου που παραμένει υφυπουργός με αρμοδιότητα τον τομέα της βιομηχανίας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα η υφυπουργός δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη. Είναι τιμή και ευθύνη να συνεχίζω από τη θέση της υφυπουργού Ανάπτυξης με αρμοδιότητα τη βιομηχανία, σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και ενίσχυσης της βιομηχανικής βάσης. Στόχος της Κυβέρνησης η επαναβιομηχανοποίηση της χώρας, μέσα από την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Βιομηχανία, με στόχο την αύξηση της συμμετοχής της βιομηχανίας στο ΑΕΠ, την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Με τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και σε συνεργασία με τη συνάδελφο υφυπουργό Ζωή Ράπτη, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να πετύχουμε τους στόχους του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Κώστα Σκρέκα και τον Υφυπουργό Μάξιμο Σενετάκη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε. Μαζί καταφέραμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, βάζοντας τα θεμέλια για μια νέα εποχή ανάπτυξης και καινοτομίας.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει σταθερά στην πορεία υλοποίησης των σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Θα εργαστούμε ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Η εντολή του Πρωθυπουργού είναι: «ακόμη πιο γρήγορα, ακόμη πιο αποτελεσματικά».

Η δέσμευσή μας για δίκαιη ανάπτυξη για όλους παραμένει αδιαπραγμάτευτη».

Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβολισμοί στον Πειραιά: Ένας νεκρός κι ένας βαριά τραυματίας σε ανταλλαγή πυροβολισμών - Μια σύλληψη και μια προσαγωγή

Άμφισσα: Γυναίκα κατήγγειλε με αίματα στο πρόσωπο τον ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της - Δείτε βίντεο

Θεσσαλονίκη: «Δέκα σκυλιά τη δάγκωναν όπου έβρισκαν», λέει η κόρη της 44χρονης που δέχθηκε επίθεση από αδέσποτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης