«Δεν προκύπτει θέμα άρσης ασυλίας του Χριστόφια»

«Δεν προκύπτει θέμα άρσης ασυλίας του Χριστόφια»

Ο Πέτρος Κληρίδης, ο γενικός εισαγγελέας Κύπρου, δηλώνει ότι δε προκύπτει θέμα άρσης της ασυλίας του Προέδρου Χριστόφια για να υποβληθεί σε ποινική ανάκριση σε σχέση με την έκρηξη στη ναυτική βάση.

«Δεν προκύπτει θέμα άρσης ασυλίας του Χριστόφια»
Ο Πέτρος Κληρίδης, ο γενικός εισαγγελέας Κύπρου, δηλώνει ότι δε προκύπτει θέμα άρσης της ασυλίας του Προέδρου Χριστόφια για να υποβληθεί σε ποινική ανάκριση σε σχέση με την έκρηξη στη ναυτική βάση, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να μελετά θέμα υποβολής σχετικού αιτήματος στο Ανώτατο Δικαστήριο. 

Λαμβάνοντας υπ’όψιν τη μελέτη του πορίσματος της Αστυνομίας, αλλά και την αναφορά του πορίσματος Πολυβίου, σε σχέση με το κεφάλαιο για τις ποινικές ευθύνες, λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση όπως αναφέρει ο ίδιος.
Κλείσιμο

Ο κ. Κληρίδης  σημειώνει: «Κατά την κρίση μου δεν υφίστανται ποινικά αδικήματα, που να μπορούν να χαρακτηριστούν ως ατιμωτικής ή ηθικής αισχρότητας, που να δικαιολογούν την υποβολή αιτήματος για άρση της ασυλίας του Προέδρου στο Ανώτατο Δικαστήριο». Επίσης συμπληρώνει:  «Αν υποβαλλόταν τέτοιο αίτημα, το Ανώτατο δεν θα είχε πολλή δυσκολία να το απορρίψει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης