Συνεχίζει τις έρευνες το "Πίρι Ρέις"

Συνεχίζει τις έρευνες το "Πίρι Ρέις"

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέις" θα πραγματοποιήσει νέες έρευνες σε νέες συντεταγμένες...

Συνεχίζει τις έρευνες το "Πίρι Ρέις"
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέις" θα πραγματοποιήσει νέες έρευνες σε νέες συντεταγμένες που του έχουν δοθεί, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, διαψεύδοντας τις πληροφορίες ότι το σκάφος ολοκληρώνοντας τις έρευνές του θα επιστρέψει σήμερα στη βάση του.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, ο Γιλντίζ είπε ότι το σκάφος "θα επιστρέψει όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες". Τόνισε, επίσης, ότι τα αποτελέσματα των ερευνών θα αξιολογηθούν από την Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας και επεσήμανε ότι "από τις σεισμικές έρευνες μπορεί και να μην προκύψουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Κάθε σεισμική έρευνα δεν είναι απαραίτητο να καταλήγει στην εξεύρεση πετρελαίου ή φυσικού αερίου".

Νωρίτερα, ο Χουσεΐν Αβνί Μπανλί, διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σμύρνης είχε δηλώσει ότι το "Πίρι Ρέις" ολοκληρώνει σήμερα τις έρευνές του σε μια έκταση 1.000 χιλιομέτρων, ότι αναμένονται οδηγίες για έρευνες σε άλλη περιοχή και ότι το σκάφος, ανεξάρτητα από το αν θα δοθούν οδηγίες, θα παραμείνει στην περιοχή για έρευνες.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης