Μαρινάκης σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Από πού γνωρίζουν ότι μια Ανεξάρτητη Αρχή πρόκειται να επιβάλει συγκεκριμένο πρόστιμο;

Μαρινάκης σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Από πού γνωρίζουν ότι μια Ανεξάρτητη Αρχή πρόκειται να επιβάλει συγκεκριμένο πρόστιμο;

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για την αλλαγή των μελών της ΑΑΔΕ - «Πραξικόπημα μια ημέρα πριν η Ανεξάρτητη Αρχή αποφασίσει για την επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ» είχε δηλώσει η Αυγέρη - Σε παρόμοιο μήκος κύματος και η Χαριλάου Τρικούπη

pavlos-marinakis
Απάντηση για την αλλαγή των μελών της ΑΑΔΕ δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας ειδική κι αιχμηρή αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ. «Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί την κυβέρνηση διότι ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία για την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ, των οποίων η θητεία έχει λήξει εδώ και έναν χρόνο» υπογραμμίζει ο κ.Μαρινάκης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα με παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αιφνιδιαστική – όπως είπε – αλλαγή στην ημερήσια διάταξη που αφορά την αλλαγή μελών της ΑΔΑΕ, που αναμένεται να έρθει αύριο, μια ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, πρόκειται για άλλη μια σύμπτωση σε μια σειρά συμπτώσεων. 

«Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε ακόμα και τον πιο κακό εαυτό της» είχε σημειώσει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα για να συνεχιστεί η ομερτά γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών, αντικαθιστώντας μέλη της ΑΔΑΕ, μια ημέρα πριν η Ανεξάρτητη Αρχή αποφασίσει για την επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ, λόγω μη συνεργασίας της στην έρευνα».

«Ρωτάμε ευθέως τον κ. Ανδρουλάκη και την κα Αυγέρη: Από πού και με ποιον τρόπο γνωρίζουν ότι μια Ανεξάρτητη Αρχή πρόκειται να επιβάλει συγκεκριμένο πρόστιμο;» τονίζει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο Παύλος Μαρινάκης. 


Ολόκληρη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη:

«Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί την Κυβέρνηση διότι ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία για την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ, των οποίων η θητεία έχει λήξει εδώ και έναν χρόνο.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, όπως και ο κ. Ανδρουλάκης στη Βουλή και σε ένα επικείμενο πρόστιμο από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Ρωτάμε ευθέως τον κ. Ανδρουλάκη και την κα Αυγέρη:

Από πού και με ποιον τρόπο γνωρίζουν ότι μια Ανεξάρτητη Αρχή πρόκειται να επιβάλει συγκεκριμένο πρόστιμο;

Και, σε κάθε περίπτωση, ποια είναι η πρότασή τους; Να διατηρηθούν ως μέλη μιας Ανεξάρτητης Αρχής πρόσωπα των οποίων η θητεία έχει λήξει;

Να μην αντικατασταθούν ποτέ; Τα πρώτα δείγματα μαρτυρούν ότι η ευχή μας να αποκτήσει επιτέλους η χώρα σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί».

Αυγέρη για ΑΔΑΕ: Η κυβέρνηση προσθέτει κεφάλαια στη μαύρη Βίβλο της υποβάθμισης του κράτους δικαίου

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσθέτει κεφάλαια στη μαύρη Βίβλο της υποβάθμισης του κράτους δικαίου», υποστηρίζει η Δώρα Αυγέρη, με αφορμή την αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ μια ημέρα πριν η Ανεξάρτητη Αρχή «αποφασίσει», όπως υποστηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, για την επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ λόγω μη συνεργασίας της στην έρευνα για τις υποκλοπές.

Η κυρία Αυγέρη εγκαλεί και τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη για τα όσα σχετικά είπε σήμερα Τετάρτη στη Βουλή.

«Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε ακόμα και τον πιο κακό εαυτό της. Από τη μία προχωρά σε ένα νέο πραξικόπημα για να συνεχιστεί η ομερτά γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών, αντικαθιστώντας μέλη της ΑΔΑΕ, μια ημέρα πριν η Ανεξάρτητη Αρχή αποφασίσει για την επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ, λόγω μη συνεργασίας της στην έρευνα.

Κι από την άλλη, δεν διστάζει μέσω του κ. Βορίδη να εγκαλεί τα θύματα κι όσους αντιδρούν και να υπερηφανεύεται για τις αντιθεσμικές παρεμβάσεις της», υπογραμμίζει η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κλείσιμο
Στο ίδιο μήκος κύματος, επισημαίνει πως μάταια ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η δράση του παρακράτους που έστησε, θα μείνει στο σκοτάδι και ότι δεν θα λογοδοτήσει για την προσβολή στους θεσμούς και τη δημοκρατία, αφού η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο ενός σοβαρού ελέγχου από την αρμόδια Επιτροπή Δικαιοσύνης της ΕΕ.

Αντιπαράθεση Ανδρουλάκη - Βορίδη στη Βουλή για τις αλλαγές στην ΑΔΑΕ με φόντο τις υποκλοπές

Νωρίτερα, με παρέμβαση του στην ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αιφνιδιαστική – όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης – αλλαγή στην ημερήσια διάταξη που αφορά την αλλαγή μελών της ΑΔΑΕ, που αναμένεται να έρθει αύριο, μια ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, πρόκειται για άλλη μια σύμπτωση σε μια σειρά συμπτώσεων.

«Η εισήγηση του Ράμμου είναι να επιβληθεί πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ επειδή αρνείται να συνεργαστεί με την ΑΔΑΕ, δίνοντας τον φάκελο που αιτιολογούσε η κ. Βλάχου την παρακολούθηση και του δικού μου κινητού και γιατί είμαι εθνικός κίνδυνος. Μάθαμε πριν λίγο πως έρχεται αύριο αιφνιδιαστικά η αντικατάσταση μελών της ανεξάρτητης Αρχής στη Διάσκεψη. Μία ακόμη σύμπτωση που αθροίζεται στις προηγούμενες», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για «τυχαίες συμπτώσεις που αποδεικνύουν ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να περιφρουρηθει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επικίνδυνη κυβέρνηση για τους θεσμούς και τη Δημοκρατία». Επιπλέον, μιλώντας για τις υποκλοπές, έκανε λόγο για μια «δυσώδη υπόθεση». Μόνος στόχος να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες Μητσοτάκη και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, κατέληξε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, έλαβε αμέσως μετά τον λόγο εξηγώντας από την πλευρά του ότι «έχει λήξει η θητεία των μελών της ΑΔΑΕ» και πως πρόκειται για μια διαδικαστική εξέλιξη. Ο κ. Σκρέκας άφησε υπονοούμενο για επικοινωνιακό σκηνικό, καθώς όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ γνώριζε για αυτή την αλλαγή.

Λίγο αργότερα, με παρέμβαση του ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, απάντησε στον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας ότι έχει λήξει η θητεία των μελών της ΑΔΑΕ πάνω από έναν χρόνο. Αντέκρουσε το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ ότι ήταν αιφνιδιαστική εξέλιξη λέγοντας ότι έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ο κ. Βορίδης, άφησε αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, διερωτώντας από πού γνωρίζει το πρόστιμο που έχει προτείνει η ΑΔΑΕ. «Από πού το ξέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Έχει πληροφόρηση; Εμείς δεν έχουμε» σημείωσε και κατέληξε λέγοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι βαθιά εκτεθειμένος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, απάντησε τονίζοντας ότι οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύουν να είναι συμπτώσεις. «Μόλις χθες ενημερωθήκαμε για τα πρόσωπα που προτείνονται για αυτή την ευαίσθητη αλλαγή. Ευαίσθητη όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για όλη την κοινωνία», τόνισε.

Σημειώνεται πως η πλευρά του ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι παρότι ήταν γνωστό ότι έχει λήξει η αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ δεν είχε οριστεί η ημερομηνία. Και τελικά, όπως λέει η Χαριλάου Τρικούπη, γίνεται γνωστό με αιφνιδιαστικό τρόπο ότι τα μέλη της ανεξάρτητης αρχής αλλάζουν μόλις μια μέρα πριν συζητηθεί το πρόστιμο που φέρεται να θέλει η Αρχή να επιβάλει στην ΕΥΠ.

Ανώτατες κοινοβουλευτικές πηγές μιλώντας στο protothema.gr παραθέτουν τα πραγματικά περιστατικά επισημαίνοντας πως η ενημέρωση της Βουλής για την έναρξη της διαδικασίας αντικατάστασης των μελών της ΑΔΑΕ προηγήθηκε της ενέργειας του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής να συγκαλέσει την Ολομέλεια προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούν την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ενημέρωσε τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στο κορυφαίο κοινοβουλευτικό όργανο πως θα εκκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ και των υπολοίπων συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών των οποίων η θητεία έληξε (σ.σ. πολλών ακόμα και πριν από ένα έτος αλλά η αντικατάσταση τους «πάγωσε» λόγω προεκλογικής περιόδου). Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος ανακοίνωσε ότι συγκαλεί την Ολομέλεια της Αρχής για σήμερα Τετάρτη για να την αναβάλλει τελικά για την προσεχή Παρασκευή.Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Elias - Βόλος: Δείτε live από κάμερες την πορεία του φαινομένου

Κακοκαιρία Elias: Δραματικό μήνυμα Μπέου από το αυτοκίνητο - «Μείνετε ψηλά, είναι χειρότερο από τον Daniel»

Στέφανος Κασσελάκης: «Έφαγε» τη Δόμνα στη «μονταζιέρα» - Τον υποδέχθηκε στο σχολείο ΑμεΑ αλλά την έκοψε από το βίντεό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης