Εκλογές 2023: Η «ΝΙΚΗ» απαντά για την «καρατόμηση» της Ζιάκα - «Η απόφαση ήταν ομόφωνη»

Εκλογές 2023: Η «ΝΙΚΗ» απαντά για την «καρατόμηση» της Ζιάκα - «Η απόφαση ήταν ομόφωνη»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δεν μπορεί να καθορίζεται από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία και τη βούληση των πολιτών

natsios
«Ομαδικό και θυσιαστικό» πνεύμα, επίκληση της Πίστης και πρακτικές που απάδουν από δημοκρατικές διαδικασίες και τελικά προσβάλουν την Πίστη επικαλείται η ηγεσία της «ΝΙΚΗς» προκειμένου να δικαιολογήσει την «εκπαραθύρωση» της υποψηφίας Βασιλικής Ζιάκα στην περιφέρεια της Λάρισας η οποία αν και κατετάγη πρώτη σε «σταυρούς» στην αναμέτρηση του Μαϊου, δεύτερη στη λίστα προκειμένου να προκριθεί η εκλογή του κ. Γιώργου Ρούντα, αντιπροέδρου του κόμματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της «ΝΙΚΗς» δεν μπορεί να καθορίζεται από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία και τη βούληση των πολιτών αλλά πρέπει να ορίζεται από μια κομματική οργάνωση που θα κρίνει «πρωτίστως, το ομαδικό και θυσιαστικό πνεύμα της «ΝΙΚΗς», δεύτερον χαρακτηριστικά όπως γνωστικό υπόβαθρο, εμπειρία και εξειδίκευση και τέλος ασφαλώς, η σειρά σταυροδοσίας των τελευταίων εκλογών».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Φίλοι της ΝΙΚΗΣ στον νομό Λάρισας,

Από το καταστατικό της, η ΝΙΚΗ δεν είναι ένα ακόμη κόμμα που με δωροδοκίες ή προσωπικές διευκολύνσεις, θα επιδιώξει να μαζέψει περισσότερες ψήφους. Είναι Κίνημα και έχει μόνο έναν δρόμο, αυτόν που υπαγορεύει η Πίστη μας: του Εμείς και της Θυσίας.

Η κοινοβουλευτική παρουσία της ΝΙΚΗΣ απαιτεί την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση και όχι την εξυπηρέτηση του προσωπικού ή μικροπολιτικού οφέλους ή του θελήματος ολίγων. Ενόψει των κρίσιμων προβλημάτων της χώρας, τα κριτήρια αξιολόγησης για τη βέλτιστη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση κατά προτεραιότητα είναι: πρωτίστως, το ομαδικό και θυσιαστικό πνεύμα της ΝΙΚΗΣ, δεύτερον χαρακτηριστικά όπως γνωστικό υπόβαθρο, εμπειρία και εξειδίκευση και τέλος ασφαλώς, η σειρά σταυροδοσίας των τελευταίων εκλογών.

Οι αποφάσεις για τις λίστες ελήφθησαν συλλογικά από πρόσωπα που δεν έχουν σύγκρουση συμφερόντων καθώς δεν αμείβονται για την προσφορά τους και δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές. Η συγκεκριμένη τελική απόφαση ήταν ομόφωνη.

Για τις επερχόμενες εκλογές, η σύνθεση των ψηφοδελτίων σε όλη την επικράτεια έχει εμπλουτιστεί με νέα ονόματα. Επιφανείς Λαρισαίοι και ευρύτερα Θεσσαλοί κοσμούν τους συνδυασμούς της ΝΙΚΗΣ σε άλλες σημαντικές εκλογικές περιφέρειες, καθώς η ΝΙΚΗ δεν τους περιόρισε στα στενά όρια της εντοπιότητας.

Το αποτέλεσμα της ΝΙΚΗΣ στη Λάρισα, όπως και σε όλη την επικράτεια, είναι έργο ομαδικής προσπάθειας ετών από πολλούς και αφανείς, «εργάτες της πρώτης ώρας» και άλλους «εργάτες της εντεκάτης ώρας». Τους τιμούμε και τους ευχαριστούμε όλους!

Οι άνθρωποι που ταιριάζουν στη ΝΙΚΗ είναι πρόσωπα χωρίς προσωπική ατζέντα. Λυπούμαστε για την όποια δυσαρέσκεια έχει ίσως προκύψει σε μεμονωμένα άτομα. Αυτή είναι κατανοητή λόγω της ανθρώπινης φύσης μας αλλά το γενικό καλό την υπερβαίνει.

Όποιος θέτει το προσωπικό του συμφέρον ή θέλημα πάνω από το καλώς νοούμενο συμφέρον ή τις αποφάσεις της ΝΙΚΗΣ θέτει εαυτόν εκτός Κινήματος. Σε κάθε περίπτωση, η ΝΙΚΗ δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται.

Καλούμε τον φιλόπατρι λαό της Λάρισας να αγκαλιάσει τον Αντιπρόεδρο του Κινήματος, δικηγόρο, πολιτικό επιστήμονα, έφεδρο υπαξιωματικό των ειδικών δυνάμεων, έγγαμο και πολύτεκνο κ. Γεώργιο Ρούντα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ.Ρούντας, όπως σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα ανεξαρτήτως γεωγραφικής προέλευσης, θα αγωνιστεί για το καλό ολόκληρου του Ελληνικού Λαού».

Ειδήσεις σήμερα:

Γιάννης Μαρκόπουλος: Ο συνθέτης που δημιούργησε το δικό του κίνημα στην ελληνική μουσική

Εκλογές 2023: Άρχισαν τα όργανα και στην Νίκη - Παραιτήσεις και καταγγελίες εκλεγμένων υποψηφίων που «καρατομούνται»

Ωρωπός: Συγκλονίζει η 69χρονη μετά την επίθεση 23χρονου που επιχείρησε να τη βιάσει - «Θα με στραγγάλιζε»

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης