Σχοινάς: Ιστορική η συμφωνία για το μεταναστευτικό, οι χώρες θα έχουν ασφαλή σύνορα

Σχοινάς: Ιστορική η συμφωνία για το μεταναστευτικό, οι χώρες θα έχουν ασφαλή σύνορα

Έπειτα από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, η διαχείριση των κρίσεων στον Έβρο, στα νησιά, στο Αιγαίο είναι πολύ καλύτερη αφού έχουμε βάλει τις βάσεις για την αποσυμφόρηση των κέντρων, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος

margartitis_shinas
Η Ευρώπη θα στηρίξει και θα συμπαρασταθεί στις επιχειρήσεις, θα ενισχυθεί η δεξιότητα των εργαζομένων και θα υπάρξουν ασφαλή σύνορα για όλες τις χώρες μετά και τη Συμφωνία του Λουξεμβούργου για το Μεταναστευτικό, ήταν το μήνυμα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Βόλο, που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Κατά την ομιλία του την Παρασκευή, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι «οικονομία δεν θα υπάρξει αν δεν υπάρξει μία χώρα με ασφαλή σύνορα, με κοινωνία συνεκτική που δεν αφήνει κανέναν πίσω. Χαρακτηριστικά είχαμε χθες το βράδυ μία ιστορική απόφαση στο Λουξεμβούργο για τη συμφωνία μετά από δεκαετίες στο μεταναστευτικό ζήτημα, όπου για πρώτη φορά έχουμε ένα ενιαίο ευρωπαϊκό ολιστικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού».

Πρόσθεσε ότι «σε αυτή την Επιτροπή τα τελευταία τέσσερα χρόνια δουλέψαμε πιο συχνά σαν πυροσβέστες, παρά ως αρχιτέκτονες στο μεταναστευτικό και τρέχαμε από κρίση σε κρίση και από πρόβλημα σε πρόβλημα.

Σήμερα, έπειτα από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, η διαχείριση των κρίσεων στον Έβρο, στα νησιά, στο Αιγαίο είναι πολύ καλύτερη αφού έχουμε βάλει τις βάσεις για την αποσυμφόρηση των κέντρων, αφού χτίσαμε καινούρια κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα πέντε νησιά του Αιγαίου, έχουμε δώσει πρωτοφανείς πόρους για το μεταναστευτικό, πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα και από χθες το βράδυ έχουμε και μία μόνιμη ασπίδα προστασίας και αλληλεγγύης και δεν θα χρειαστεί πλέον στο μέλλον να τρέχουμε ως πυροσβέστες , αλλά θα έχουμε ένα σύστημα, μία πλατφόρμα, μία νομοθεσία και αυτό για χώρες της πρώτης γραμμής όπως είναι η Ελλάδα, είναι κάτι το πολύ σημαντικό».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Σχοινάς είπε ότι «η Ευρώπη θα σταθεί συμπαραστάτης στις ελληνικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στην προσπάθεια να βρουν και να παραμείνουν σταθερά στον δρόμο της ανταγωνιστικότητας»

Επισήμανε, ακόμη, ότι «παντού όπου βρίσκομαι στην Ευρώπη, σε Βορρά και Νότο, Ανατολή και Δύση εισπράττω το ίδιο παράπονο ότι δεν έχουμε το προσωπικό που χρειαζόμαστε στις επιχειρήσεις μας και αυτό που έχουμε συχνά δεν είναι στο επίπεδο των δεξιοτήτων που απαιτεί η σύγχρονη μετάβαση σε μια πιο ψηφιακή , πιο πράσινη Ευρώπη».



Ειδήσεις σήμερα:

Ψάχνουν αν ο βαρύς οπλισμός στο αυτοκίνητο στο Νέο Κόσμο συνδέεται με τους δολοφόνους στον Κορυδαλλό

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ κρατούσε απόρρητους φακέλους για πυρηνικά στο ντους, λέει το κατηγορητήριο

Αττική: «Ο γείτονας είμαι» - Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των διαρρηκτών με το «χρυσό» τζιπ

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης