Εκλογές 2023: Μετά τον Δουδωνή και ο Μάντζος μίλησε για αύξηση της φορολογίας στα μερίσματα

Εκλογές 2023: Μετά τον Δουδωνή και ο Μάντζος μίλησε για αύξηση της φορολογίας στα μερίσματα

Στο επίσημο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ η αύξηση της φορολογίας στα μερίσματα κατά τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος - Σχετική δήλωση είχε κάνει και ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του

mantzos-1
Τις δηλώσεις του Παναγιώτη Δουδωνή για αύξηση της φορολογία στα μερίσματα επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως είπε, «ως προς τα διανεμόμενα μερίσματα από τα κέρδη των επιχειρήσεων, που σήμερα φορολογούνται οριζόντια με τον χαμηλότερο συντελεστή στην Ευρώπη 5%, προτείνουμε μια κλιμακωτή προοδευτική φορολόγηση ως εξής: - Για τις πρώτες 50.000 ευρώ του διανεμόμενου μερίσματος παραμένει ο συντελεστής φορολόγησης 5%. - Το υπερβάλλον τμήμα πάνω από τις 50.000 και έως τις 100.000 φορολογείται – και μόνο αυτό- με συντελεστή 10% - και αν τα μερίσματα υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ το επιπλέον και πάλι μέρος τους φορολογείται με 15%».

Αιτιολογώντας συμπλήρωσε πως «είναι παντελώς άδικο να φορολογούνται το ίδιο μερίσματα των 30.000, 40.000 και 50.000 ευρώ με τα μερίσματα - μαμούθ των εκατομμυρίων».

Δουδωνής: Αύξηση στη φορολογία μερισμάτων μέχρι 15% από 5% που είναι σήμερα (βίντεο)

Υπενθυμίζεται πως μετά τις δηλώσεις της κυρίας Ελένης Χρονοπούλου, ένα ακόμη «χτύπημα» για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στη φορολογία, προήλθε από το στέλεχος του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη, τον υποψήφιο στο Επικρατείας, Παναγιώτη Δουδωνή, ο οποίος αποκάλυψε πως στο πρόγραμμα του κόμματος είναι η φορολόγηση 15% των μερισμάτων των επιχειρήσεων από 100.000 ευρώ και πάνω. 

Ο κ. Δουδωνής ρωτήθηκε για τη φορολόγηση των μερισμάτων στον ΣΚΑΪ και είπε ότι θα κυμανθεί από 5% έως 15% αποκαλύπτοντας σε επόμενη ερώτηση για τις κλίμακες ότι «από 100.000 ευρώ και πάνω θα είναι 15% η φορολόγηση».

Δείτε το βίντεο


Ο παριστάμενος στη συζήτηση πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, «όλες οι μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν κέρδη στη χώρα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία». Ο Δημήτρης Οικονόμου σημείωσε, μάλιστα, ότι ουσιαστικά θα πρόκειται για «καπέλο» 10% στον φόρο καθώς σήμερα ο συγκεκριμένος συντελεστής βρίσκεται στο 5%.

Δείτε βίντεο


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csze6nu8zmux)
Κλείσιμο

Ανδρουλάκης: Φόρος 5% στα μερίσματα από 50.000 ευρώ και κλιμακωτά από εκεί και πάνω

Η δήλωση του κ. Δουδωνή έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ στις 11 Μαΐου, όταν και μίλησε για κλιμακωτή φορολόγηση των μερισμάτων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης είχε πει «το 2022 τα κέρδη 150 εισηγμένων εταιρειών τετραπλασιάστηκαν καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ 20ετίας. Παρά την ενεργειακή κρίση και των υψηλό πληθωρισμό, θα διανείμουν μερίσματα-ρεκόρ 2,5 δισ. ευρώ. Και εγώ λέω, συγγνώμη, γιατί να έχουμε οριζόντια φόρο 5% στα μερίσματα; Είναι κακό να πληρώνουν την κρίση και το “μάρμαρο” οι πιο φτωχοί Έλληνες και η μεσαία τάξη, οι νέοι άνθρωποι και όχι αυτοί που κερδοσκοπούν. Εγώ λέω μέχρι 50.000 ευρώ φόρο 5% στα μερίσματα και από 50.000 ευρώ και πάνω να φτάνει κλιμακωτά μέχρι το 15%. Να έχουμε δηλαδή μία δίκαιη προοδευτική φορολόγηση».

Ειδήσεις σήμερα:

Αλέξης Γεωργούλης: Άρση ασυλίας ψήφισε η νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις καταγγελίες Χρονοπούλου

Θεσσαλονίκη: Θετικά μηνύματα για την υγεία της εθελόντριας ερπετολόγου - Πώς σώθηκε

Πύργος: «Πήγα να της φτιάξω γάλα και μέχρι να γυρίσω είχε εξαφανιστεί» λέει η μητέρα της δίχρονης που βρέθηκε νεκρή

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης