Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Η ανάρτησή του μετά την παράδοση του Μαξίμου στον Σαρμά - «Επιστροφή στο σπίτι μας»

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Η ανάρτησή του μετά την παράδοση του Μαξίμου στον Σαρμά - «Επιστροφή στο σπίτι μας»

Δημοσίευσε μια σειρά από ασπρόμαυρες φωτογραφίες, από τις οποίες δεν έλειπε και ο Peanut

mitsotakis
Με μια ανάρτηση στο Facebook, συνοδευόμενη από ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρετάει το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο το απόγευμα της Πέμπτης έφτασε ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς.

«Όπως ακριβώς προβλέπεται, επιστροφή στο σπίτι μας, στη Νέα Δημοκρατία» έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook.

Στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, είναι μεταξύ άλλων η στιγμή που υποδέχεται ο ίδιος τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά ενώ δεν έλειπε και ο Peanut.

Δείτε την ανάρτηση και τις φωτογραφίες:

Όπως ακριβώς προβλέπεται, επιστροφή στο σπίτι μας, στη Νέα Δημοκρατία.

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Thursday, May 25, 2023

mitsotakis-001
mitsotakis-003
mitsotakis-008
mitsotakis-002
mitsotakis-007
mitsotakis-006
mitsotakis-005
mitsotakis-004
Κλείσιμο


Ο ογκώδης φάκελος που παρέδωσε στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό ο Μητσοτάκης

«Κύριε Πρόεδρε, σας υποδέχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου, θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να σας παραδώσω έναν ολίγο ογκώδη φάκελο ο οποίος συμπεριλαμβάνει μια σειρά από στοιχεία τα οποία πιστεύω ότι θα βρείτε χρήσιμα όπως τη συνοπτική παρουσίαση των λειτουργιών και των παραθέντων αποτελεσμάτων της προεδρίας της κυβέρνησης, το υλοποιημένο σχέδιο κυβερνητικής πολιτικής για το 2023, ένα συνολικό σημείωμα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά και τα κρίσιμα επιχειρησιακά ορόσημα του επόμενου τριμήνου καθώς και τα ετήσια σχέδια δράσης των υπουργείων.

Πιστεύω ότι καταδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο ότι το επιτελικό κράτος διασφαλίζει για τη συνέχεια της λειτουργίας της κρατικής μηχανής και παρότι το Σύνταγμα προβλέπει ορισμένο χρόνο στα καθήκοντα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμένα είστε διακυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και κατά συνέπεια πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε η μετάβαση από την απερχόμενη κυβέρνηση στην υπηρεσιακή κυβέρνηση να γίνει με όλους τους κανόνες που η συνέχεια του κράτους επιβάλλουν.

Οπότε και πάλι θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας και προφανώς είμαι πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορεί να έχετε
», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή παράδοσης παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου απευθυνόμενος στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

«Σας ευχαριστώ πολύ κ. πρόεδρε. Η κυβέρνηση αυτή θα είναι μια κυβέρνηση υπηρεσιακή, θα έχει όλες βέβαια τις εξουσίες αλλά μόνον τις εξουσίες για να εφαρμόσει το νόμο μέχρι ότου εδώ, στο Μαξίμου, επανέλθει πάλι αυτός που θα προέρχεται από τη λαϊκή βούληση. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ένας πρόεδρος ανωτάτου δικαστηρίου, ξέρει πολύ καλά ότι είναι μόνο και μόνο για να οργανώσει τις εκλογές και επίσης για να συνεχιστεί η λειτουργία της εκτελεστικής λειτουργίας και του κράτους χωρίς να υπάρξει κενό. Μέχρι να έρθει αυτός που είναι ο φυσικός δικαιούχος σε αυτό το κτίριο», απάντησε ο κ. Σαρμάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Spiegel ο αρχισυντάκτης μετά την απάτη που στήθηκε στον Έβρο για τη «νεκρή Μαρία»

Βαρβάκειος: Συνελήφθη ο δολοφόνος της 60χρονης - Είναι πρώην σύντροφός της

Κερατέα: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε πατέρα δύο παιδιών

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης