Οικονόμου: Ξαναζεσταμένο φαγητό το «συμβόλαιο για την αλλαγή» του ΣΥΡΙΖΑ

Οικονόμου: Ξαναζεσταμένο φαγητό το «συμβόλαιο για την αλλαγή» του ΣΥΡΙΖΑ

Η έλλειψη φαντασίας και προτάσεων οδηγεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο αναμάσημα στερεοτύπων και συνθημάτων που ήδη έχουν δοκιμαστεί από την ιστορία

oikonomou
«Έχουμε μια πάρα πολύ καθαρή άποψη για το ποια Κυβέρνηση είναι χρήσιμη για την Ελλάδα στο περιβάλλον που ζούμε και δεν το κρύβουμε. Πιστεύουμε στην ανάγκη μιας σταθερής αυτοδύναμης ισχυρής Κυβέρνησης που θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα στις ταραγμένες εποχές που ζούμε. Μια Κυβέρνηση με ενιαίο λόγο που θα μπορεί να παίρνει γρήγορες αποφάσεις, με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και με εγγύηση αξιοπιστίας υλοποίησης του προγράμματος αυτού τα όσα πετύχαμε την τετραετία που πέρασε», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Στην κρίσιμη κάλπη της 21ης Μαΐου ζητάμε ισχυρή εντολή, καθαρή, μεγάλη νίκη, η οποία από μόνη της θα διαμορφώσει τις εξελίξεις και θα οδηγήσει προς την κατεύθυνση δημιουργίας μιας σταθερής και αποτελεσματικής Κυβέρνησης, που θα εγγυηθεί στους Έλληνες πολίτες τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της χώρας και της ασφαλους πλοήγησης μέσα σε ένα ταραγμένο κόσμο», ανέφερε ο υφυπουργος παρα τω πρωθυπουργώ.

«Ακόμη και ο τίτλος "συμβόλαιο για την αλλαγή" είναι ξαναζεσταμμένο φαγητό, παραπέμπει σε 30-40 χρόνια πίσω. Τότε είχαμε τα "συμβόλαια με το λαό" τότε, τώρα "συμβόλαια με την αλλαγή". Η έλλειψη φαντασίας, προτάσεων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα, ουσιαστικής συνεισφοράς στις ανάγκες των πολιτών, οδηγεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο αναμάσημα στερεοτύπων, συνθημάτων που ήδη έχουν δοκιμαστεί από την ιστορία, έχουν αποτύχει και που δεν μπορούν να απαντήσουν στις ανάγκες των νέων ανθρώπων, της μεσαίας τάξης, των επιχειρηματιών στο περιβάλλον που ζούμε», συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που από τον ΣΥΡΙΖΑ ακούμε εύκολα και ευχάριστα πράγματα με τη "μαγική συνταγή" να προσλάβουν κόσμο στο Δημόσιο, να αυξήσουν τις αποδοχές σε όλους τους πολίτες, να σβήσουν τα χρέη και να αναστείλουν κάθε υποχρέωση, χωρίς ταυτόχρονα να βάλουν κανένα καινούριο φόρο».

Και σημείωσε: «Ακούγεται πολύ ευχάριστο -κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ακούγονται πολλά- αλλά το ζητούμενο είναι ποιος πολιτικός, ποιο κόμμα έχει την αξιοπιστία για να εγγυηθεί ότι αυτά που λέει θα γίνουν».

Ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός που μείωσε τους φόρους έχει την αξιοπιστία απέναντι στους πολίτες ότι θα αυξήσει κατά 25% τους μισθούς στο τέλος της επόμενης τετραετίας και τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ γιατί είναι ο Πρωθυπουργός που αύξησε κατά 20% μέσα σε αυτές τις ταραγμένες συνθήκες τον κατώτατο μισθό. «Την τετραετία που πέρασε η χώρα, πέρα από την ανθεκτικότητα που έδειξε -πολύ πιο σημαντική από άλλες ισχυρότερες χώρες- στον τυφώνα των κρίσεων που ζήσαμε, γύρισε ουσιαστικά την πλάτη στη μνημονιακή περίοδο, έβαλε σταθερές βάσεις ανάπτυξης σε μια σειρά από πράγματα, πάτησε σταθερά στα πόδια της και σήμερα χωρίς αμφιβολία είναι ισχυρότερη από ποτέ σε μια σειρά από τομείς: στρατιωτικά, γεωπολιτικά, οικονομικά. Αυτό δεν έγινε στην τύχη, αλλά γιατί είχαμε μια ισχυρή, αυτοδύναμη εντολή από τον ελληνικό λαό, την οποία τιμήσαμε με τα λάθη, τις καθυστερήσεις, τις δυσκολίες που συναντήσαμε. Όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Έλληνες γνωρίζουν από εμπειρία πως η Ελλάδα του 2023 είναι πολύ καλύτερη από την Ελλάδα του 2019», υπογράμμισε.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στις τρεις βασικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για τη Φθιώτιδα:

Κλείσιμο
«Οι πολίτες στη Φθιώτιδα έχουν την αγωνία για το πως θα συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία της χώρας. Είναι το δημογραφικό, μια ανοικτή πληγή, ίσως η μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει ο τόπος σήμερα και η πατρίδα μου, η Φθιώτιδα, πληρώνει ακριβά τη δημογραφική κρίση.

Είναι πολιτικές που πρέπει να σχεδιάσει η κεντρική διοίκηση, οι πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης, μείωσης των ανισοτήτων, στήριξης βασικών δραστηριοτήτων στην περιφέρεια, του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης, της ενίσχυσης της βιομηχανικής παραγωγής, της αξιοποίησης κρίσιμων υποδομών, που θα μπορέσουν να αναστρέψουν τη δημογραφική κρίση, να δημιουργήσουν λόγους για να προσελκύσουν και κυρίως να κρατήσουν ανθρώπους στον τόπο μας.

Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν τρεις βασικές προτεραιότητες, που ακουμπούν πλήρως στις ανάγκες τις ελληνικής περιφέρειας, φυσικά και της Φθιώτιδας.

Η προτεραιότητά μας για αύξηση σε 15% του ΑΕΠ της μεταποιητικής δραστηριότητας της οικονομίας θα δώσει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στον πρωτογενή τομέα.

Η προσπάθεια να έχουμε 12μηνη τουριστική σεζόν. Στην πατρίδα μου, τη Φθιώτιδα, έχουμε μια ακτογραμμή που ξεκινά από τη Λάρυμνα και φθάνει μέχρι τη Γλύφα. Έχουμε παραλίες, ορεινούς όγκους, ιαματικές πηγές.

Η προτεραιότητα της Κυβέρνησης για την αύξηση της δραστηριότητας γύρω από τα logistics που μπορεί να δώσει στη Φθιώτιδα, στο κέντρο της Ελλάδας, να δώσει μια σειρά από πλεονεκτήματα.

Όλα αυτά με μια πολιτική που δεν θα βλέπει μόνο το κέντρο, αλλά θα έχει και περιφερειακή διάσταση, με σχέδιο, με τεχνογνωσία, με πολιτική βούληση και κυρίως με στελέχη και ανθρώπους που δοκιμάστηκαν για την αποτελεσματικότητά τους και που είναι εδώ για να συνεχίσουν με μια καθαρή εντολή την ανοδική πορεία της χώρας».


Ειδήσεις σήμερα:

Μόσχα: Το Κίεβο προσπάθησε να δολοφονήσει τον Πούτιν

Βελιγράδι: «Ελάτε στο σχολείο, σκότωσα τους φίλους μου» - Ο 14χρονος τηλεφώνησε στην αστυνομία μετά το μακελειό

Τα μυστικά της CIA από τον κατάσκοπο Τζον Κυριάκου - «Τι να κάνετε αν σας παρακολουθούν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης