Βαρουφάκης προς Τσίπρα: «Τερατογένεση» είναι να επιθυμείτε συγκυβέρνηση έτσι, χωρίς πρόγραμμα

Βαρουφάκης προς Τσίπρα: «Τερατογένεση» είναι να επιθυμείτε συγκυβέρνηση έτσι, χωρίς πρόγραμμα

«Δεν αρκεί να ψηφίζεις την απλή αναλογική, πρέπει και να την τιμάς» είπε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ

varoufakis-vouli
«Τερατογένεση» χαρακτήρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης τον σχηματισμό συγκυβέρνησης χωρίς να έχει προηγηθεί- κατά την προεκλογική περίοδο- προγραμματική σύγκλιση.

Ο πρόεδρος του ΜεΡΑ25 μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων και των πληγέντων του δυστυχήματος στα Τέμπη, τοποθετήθηκε για το θέμα τις απλής αναλογικής και τους συσχετισμούς των κοινοβουλευτικών δυνάμεων που θα διαμορφώσουν οι πρώτες κάλπες.

«Δεν αρκεί να ψηφίζεις την απλή αναλογική. Πρέπει και να την τιμάς» είπε αρχικά ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει πως δεν τιμάται η λογική της απλής αναλογικής όταν «συνεχίζεις το αφήγημα της κυβερνησιμότητας χωρίς προεκλογικό διάλογο που θα φέρει – αν όχι την σύγκλιση – την ειλικρινή καταγραφή των διαφωνιών μας».

«Παρακολουθούμε ως ΜεΡΑ25 τα δύο μεγάλα κόμματα να απαξιώνετε στη πράξη την απλή αναλογική. Ο κ. Μητσοτάκης κινδυνολογεί μιλώντας για τερατογένεση. Ποιος; Ο κ. Μητσοτάκης που θέλει μια κυβέρνηση τέρας και απαιτεί αυτοδυναμία κόντρα στην επιθυμία του 70% των ψηφοφόρων. Κόντρα στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού» είπε αναφερόμενος στην πλειοψηφία για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι αυτοδύναμη και πραγματικά ισχυρή όταν έχει την πλειοψηφία των πολιτών εναντίον της. Όταν την πλειοψηφία της βουλής την αποσπά με καλπονοθείες».

Στρέφοντας ωστόσο την κριτική του και προς την αξιωματική αντιπολίτευση είπε: «Και ναι κ. Αλέξη Τσίπρα, τερατογένεση είναι να επιθυμείτε συγκυβέρνηση έτσι χωρίς πρόγραμμα» για να προσθέσει «Το κυβερνητικό πρόγραμμα και το προοδευτικό μέτωπο δεν φτιάχνεται από την Δευτέρα εως Τετάρτη μετά την Κυριακή των εκλογών. Αυτό θα είναι τόσο προοδευτικό όσο και είναι σοσιαλιστικό το ΠΑΣΟΚ. Καθόλου δηλαδή».

Αναφορικά με το πρόγραμμα ενδεχόμενης συγκυβέρνησης στην οποία ο ίδιος θα μετείχε είπε ότι «εμείς προτάσσουμε ως άμεση ανάγκη την εθνικοποίηση ΔΕΗ και ΟΣΕ. Και αμέσως μετά την εθνικοποίηση δημιουργούμε ενιαίους δημόσιους φορείς που τους παραδίδουμε στην κοινωνία για να ελέγχει και εποπτεύει. Το ίδιο θα κάνουμε για ΑΔΑΕ, εφορίες αναπτυξιακή τράπεζα και την εθνική κεντρική τράπεζα της Ελλάδας».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέραμα: «Το παιδί είχε κλειστά τα μάτια, έτσι κάνει όταν είναι τρομοκρατημένο» - Συγκλονίζει η μάνα της 6χρονης

Μπάιντεν στον Ελπιδοφόρο: Ο Μενέντεζ είναι πολύ πιο έξυπνος και σκληρός Έλληνας από μένα

Πισπιρίγκου: «Μην φύγεις, όχι κι εσύ» - Η ανατριχιαστική περιγραφή του γιατρού για την ανάνηψη της Τζωρτζίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης