Βουλή: Κατατέθηκε τροπολογία για την Επιτροπή για τα Τέμπη - «Ασκούν καθήκοντα ανεξάρτητα και αμερόληπτα»

Βουλή: Κατατέθηκε τροπολογία για την Επιτροπή για τα Τέμπη - «Ασκούν καθήκοντα ανεξάρτητα και αμερόληπτα»

Τι προβλέπει το πέμπτο άρθρο της τροπολογίας που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή

vouli_1
Το ζήτημα των ευθυνών των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών, αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών ρυθμίζει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το πέμπτο άρθρο της τροπολογίας προβλέπει μεταξύ άλλων ότι ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων «ασκούν τα καθήκοντά τους ανεξάρτητα και αμερόληπτα. Δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της Επιτροπής, εκτός αν ενήργησαν με δόλο».

Παπαδόπουλος: Το ακαταδίωκτο θωρακίζει την ανεξαρτησία της

Πρόκειται για ρύθμιση με την οποία θωρακίζεται η ανεξαρτησία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία διερευνά τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, εξήγησε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος εισηγούμενος στην Ολομέλεια την τροπολογία με την οποία προβλέπεται ότι «ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής ασκούν τα καθήκοντά τους ανεξάρτητα και αμερόληπτα, δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο».

Ο κ. Παπαδόπουλος, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η τροπολογία στοχεύει στο να αμνηστεύσει από τις ευθύνες της την Επιτροπή, ανέφερε συγκεκριμένα ότι «είθισται να λειτουργεί έτσι για να θωρακιστεί η ανεξαρτησία του προέδρου και των μελών της Επιτροπής».

Στο θέμα του ακαταδίωκτου για την Επιτροπή που καλείται να διερευνήσει τις αιτίες για την τραγωδία στα Τέμπη, αναφέρθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του «η ψήφιση ακαταδίωκτου για την Επιτροπή που σύστησε ο κ. Μητσοτάκης για το δυστύχημα των Τεμπών, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της συγκάλυψης.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθησαν μάνα και κόρη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων – Βιντεοσκοπούσαν δίκη στη Θεσσαλονίκη

Ο Κιάνου Ριβς... αλλιώς: «Μοιράστηκε» ένα γλυκό στιγμιότυπο με την αγαπημένη του στο κρεβάτι

«Διωγμένοι» από την Ηλεία η παπαδιά και ο εραστής της 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του ιερέα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης