Τις προγραμματικές προτεραιότητες βάζει μπροστά ο Ανδρουλάκης και επιμένει σε κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή

Τις προγραμματικές προτεραιότητες βάζει μπροστά ο Ανδρουλάκης και επιμένει σε κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή

«Τα πρόσωπα σε κρίσιμα υπουργεία και βεβαίως του πρωθυπουργού, πρέπει να εκφράζουν αυτό το πρόγραμμα», επισημαίνει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας ότι απόφασή του είναι να εισηγηθεί – όταν λάβει τη διερευνητική εντολή- πολιτικό πρόσωπο στο τιμόνι του Μεγάρου Μαξίμου

androylakis_omilia__2_
Πρόσωπα που να εκφράζουν και να υπηρετούν τις προγραμματικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα προτείνει από την πρώτη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας την επομένη των πρώτων εκλογών, με το σύστημα της απλής αναλογικής.

«Όπως το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι προϊόν προγραμματικών συγκλίσεων, έτσι και τα πρόσωπα σε κρίσιμα υπουργεία και βεβαίως του πρωθυπουργού πρέπει να εκφράζουν αυτό το πρόγραμμα» επισημαίνει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας ότι απόφασή του είναι να εισηγηθεί – όταν λάβει τη διερευνητική εντολή- πολιτικό πρόσωπο στο τιμόνι του Μεγάρου Μαξίμου. «Δεν υπάρχει Πρωθυπουργός άγνωστος Χ» απαντά στους επικριτές του προσπαθώντας να εξηγήσει ότι: «Αν λέγαμε το όνομα ενός υποψήφιου Πρωθυπουργού, τότε θα ήταν που θα περιφρονούσαμε τη λαϊκή ετυμηγορία».

Ομιλία στη Σπάρτη

Ομιλία στη Σπάρτη #live

Posted by Νίκος Ανδρουλάκης on Sunday, March 26, 2023

Από τη Σπάρτη χθες και σε κάθε επόμενο «σταθμό» της προεκλογικής του εκστρατείας (αύριο θα παραχωρήσει συνέντευξη στο βραδινό δελτίο του ΣΚΑΙ) ο κ. Ανδρουλάκης σκοπεύει να επιμείνει στην στρατηγική που έχει περιγράψει και ακολουθεί καθώς και στα «καθαρά μηνύματα» εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ. Ασκεί σκληρή κριτική και κλιμακώνει τις σφοδρές επιθέσεις προς το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στο στόχαστρό του παραμένει και η Κουμουνδούρου. «Είδαμε τον δήθεν φιλελεύθερο Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, να πηγαίνει χέρι – χέρι με τον Καρατζαφέρη. Είχε τα πολιτικά παιδιά του στα πιο κρίσιμα υπουργεία, τώρα αγκάλιασε τον Καρατζαφέρη. Του στέλνω κι από δω ένα καθαρό μήνυμα: Οι επιθέσεις των ακροδεξιών σκελετών της Νέας Δημοκρατίας είναι για κάθε δημοκράτη και κάθε δημοκράτισσα τιμή, όπως ήταν τιμή και οι επιθέσεις του Καμμένου, του ακροδεξιού συνεργάτη του κ. Τσίπρα. Αυτή είναι ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης», τόνισε χαρακτηριστικά από τη Σπάρτη συνεχίζοντας τον «διμέτωπο αγώνα» και εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι «το ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών θα είναι στην όχθη των νικητών και θα προτείνει τον δρόμο των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η ισχυρή πατρίδα του μέλλοντος».

Το πολιτικό διακύβευμα που περιγράφει ο κ. Ανδρουλάκης εν όψει των εκλογών παραπέμπει στην εξής παραδοχή: «Από τη μία είναι ο λόγος της προόδου, της αλήθειας, της κοινής λογικής, της αξιοπρέπειας, του δημοσίου συμφέροντος. Και από την άλλη, είναι δύο συστήματα εξουσίας που είναι ικανά να κάνουν τα πάντα και να πουν τα πάντα μόνο για την καρέκλα. Ως εδώ, όμως, με το σύστημα εξουσίας του κ. Τσίπρα και το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη». Ο δε πυρήνας της στρατηγικής που η Χαριλάου Τρικούπη υιοθετεί συμπεριλαμβάνει το στόχο ενός ισχυρού διψήφιου ποσοστού στις πρώτες κάλπες, με το σύστημα της απλής αναλογικής και αξιοποίηση της διερευνητικής εντολής με ουσιαστική διαβούλευση στη βάση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ και της πρότασης για πολιτικό πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού. Επιμένει στο «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» και σπεύδει – όπως έκανε χθες ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στο κομματικό ακροατήριο- να υπογραμμίσει ότι: «Δεν δίνουμε μια μάχη για την εξουσία. Όσα είπα για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, δεν είναι γιατί βιάζομαι να πάρω κάποια θέση εξουσίας».

Κλείσιμο
Με την παρουσίαση των βασικών πυλώνων του προγράμματος ο κ. Ανδρουλάκης εστιάζει επίσης στα εξής: «Δεν μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει ένα άδικο φορολογικό σύστημα, να υπονομεύονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν μπορεί τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης να πηγαίνουν μόνο σε 68 ισχυρούς. 1,2 δισεκ. ευρώ με 1,1% επιτόκιο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να είναι σε πραγματική δύσκολη κατάσταση μη μπορώντας να αποκτήσουν ρευστότητα από τις τράπεζες». Όσον αφορά στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, εξαπολύει επίθεση στην κυβερνητική παράταξη, στον αρμόδιο υπουργό αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι: «Το 2019, λίγο πριν γίνει Πρωθυπουργός, κάνει εκδήλωση, όπου αναλύει με ακρίβεια την κατάντια του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Το 2020 και το 2022 σε δύο συναπτές εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων περιγράφεται πως η Ελλάδα έχει το πιο επικίνδυνο δίκτυο σε όλη την Ευρώπη ανά χιλιόμετρο. Αναδείξαμε στη Βουλή ότι στις 4 Οκτωβρίου 2021 η Αρχή Διαφάνειας στέλνει στον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Καραμανλή, φάκελο που εντοπίζει τι διαφθορά υπάρχει και δεν υλοποιείται η 717 σύμβαση που υπογράφηκε το 2014, έπρεπε να ολοκληρωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και δεν έχει τελειώσει μέχρι σήμερα.
androylakis_omilia_α

Ρώτησαν τον κ. Καραμανλή οι βουλευτές μας στη Βουλή: «Μα όταν η επίσημη αρχή σου στέλνει έναν φάκελο με όλη τη διαφθορά που υπάρχει στον ΟΣΕ και το υπουργείο σου, και δεν επιτρέπει να γίνει αυτό το έργο που θα προστατεύσει τον ελληνικό λαό, εσύ τι έκανες; Έστειλες τον φάκελο στον εισαγγελέα; Η απάντηση του ήταν ότι ‘’δεν ήξερα αυτό το στοιχείο’’. Που θα φτάσει πια η περιφρόνηση της νοημοσύνης του ελληνικού λαού;».

Για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λέει ότι είναι αποτυχημένη και ισχυρίζεται πως: «Έχουν θράσος και μιλάνε για μία επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεπούλησαν με 45 εκατομμύρια ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ επέκριναν την προσφορά των 300 εκατομμυρίων ευρώ πριν από μερικά χρόνια. Αυτός είναι ο λαϊκισμός, ο οποίος θέλουν να επανέλθει. Όχι δεν πρέπει να επανέλθει, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε να φύγει από την εξουσία ο κ. Μητσοτάκης, αλλά να μην επανέλθει προφανώς ο κ. Τσίπρας».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής για τη δημιουργία ενεργειακών διαδρόμων από την Ελλάδα προς την Κεντρική Ευρώπη, σημείωσε χθες ο κ. Ανδρουλάκης από τη Σπάρτη ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε πρώτο στον δημόσιο διάλογο την εν λόγω πρόταση και αναρωτήθηκε «γιατί δεν το εφαρμόζει ο κ. Μητσοτάκης στην Ελλάδα;».

Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που ο φονικός ανεμοστρόβιλος διαλύει σχολείο στο Μισισίπι - Δείτε βίντεο

Σεισμός 2,7 Ρίχτερ στην Αττική

Από το μεσημέρι η αλλαγή του καιρού με βροχές και κρύο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης