Ο Γεωργιάδης έκανε αυτοψία για τον μπακαλιάρο στην Βαρβάκειο - «Όποιος ψωνίσει από εδώ, γλιτώνει λεφτά»

Ο Γεωργιάδης έκανε αυτοψία για τον μπακαλιάρο στην Βαρβάκειο - «Όποιος ψωνίσει από εδώ, γλιτώνει λεφτά»

«Ο άνθρωπος που πιέζεται οικονομικά και το κριτήριο του είναι η τιμή, θα πάρει από εδώ, 1 ευρώ κάτω από πέρσι και άρα, γλιτώνει λεφτά», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

5842155
Επίσκεψη στη Βαρβάκειο Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών πραγματοποίησε νωρίτερα την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Σωματείου Ιχθυοπωλών Αθηνών της Βαρβακείου, Βασίλη Σίμο, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για την τιμή του μπακαλιάρου και το «Καλάθι της Σαρακοστής».

Κατά την επίσκεψή του στη Βαρβάκειο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους πάγκους και να συνομιλήσει με εμπόρους και καταναλωτές, προκειμένου να διαμορφώσει μια ασφαλή εικόνα για το που κυμαίνονται οι τιμές στον μπακαλιάρο αλλά και στα υπόλοιπα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι της Σαρακοστής».
Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι υπάρχουν στην Βαρβάκειο Ιχθυαγορά δυο ποικιλίες ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου με τις τιμές να κυμαίνονται από τα 4,98 ευρώ για τη μια και 7,98 ευρώ για την άλλη.

5842152
5842153
5842154


Κλείσιμο
«Ήρθαμε σήμερα εδώ στη Βαρβάκειο για να δείτε με τα μάτια σας ότι κατόπιν της συμφωνίας του υπουργείου Ανάπτυξης με την Κεντρική Βαρβάκειο Ιχθυαγορά Αθηνών μπορείτε να αγοράσετε για το παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου δυο διαφορετικές ποικιλίες μπακαλιάρου όχι του παστού, το τονίζω, αλλά του ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου. Την ποιότητα Pollock στα 4,98 ευρώ και την ποιότητα Cod στα 7,98 ευρώ», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την Κεντρική Βαρβάκειο Ιχθυαγορά πέραν του χαρακτήρα να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που έρχεται και ψωνίζει από εδώ – και είναι πολλές χιλιάδες και τους ευχαριστούμε-, έχει και το χαρακτήρα να στείλει σε όλη την ελληνική αγορά και σε όλη την επικράτεια ένα εύρος τιμής, όταν ξέρεις ότι στη Βαρβάκειο το βρίσκεις 5 ευρώ. Ο άνθρωπος που πιέζεται οικονομικά και το κριτήριο του είναι η τιμή, θα πάρει από εδώ, 1 ευρώ κάτω από πέρυσι και άρα, γλιτώνει λεφτά», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Σίμος τόνισε: «Αν θέλει κάποιος για να τηρήσει το έθιμο της 25ης Μαρτίου μια οικονομική και πολύ καλή επιλογή μπακαλιάρου, μπορεί να τα επιλέξει. Έχουμε για όλα τα βαλάντια. Και την Καθαρά Δευτέρα ο κόσμος τίμησε την αγορά γιατί το Καλάθι λειτούργησε. Ήταν οι πιο οικονομικές λύσεις που υπήρχαν εκείνη τη στιγμή και ευχαριστούμε τον υπουργό που μας στήριξε και ήταν άμεση η αντίδρασή του».


Ειδήσεις σήμερα: 

«Γίνονται αλλαγές που δεν έχουν συμβεί εδώ και 100 χρόνια» είπε ο Σι στον Πούτιν πριν φύγει από τη Μόσχα

Συνελήφθη προπονητής τάε κβον ντο στην Ηλιούπολη για βιασμό τουλάχιστον 5 μαθητριών

Επίθεση με μαχαίρι έξω από το Εφετείο Αθηνών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης