Αργεντινή: Η Ελλάδα συγχρηματοδοτεί την κατασκευή δύο γηπέδων ποδοσφαίρου - Η ατάκα Δένδια για τον Παναθηναϊκό

Αργεντινή: Η Ελλάδα συγχρηματοδοτεί την κατασκευή δύο γηπέδων ποδοσφαίρου - Η ατάκα Δένδια για τον Παναθηναϊκό

«Υποστηρίζω στην Ελλάδα μία ομάδα που λέγεται Παναθηναϊκός» είπε ο Νίκος Δένδιας - Θα χρειαζόμασταν μερικές εξαιρετικές μεταγραφές από την Αργεντινή τα επόμενα χρόνια»

dendias_argentina_1
Δωρεά εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στον δήμο Μπερίσο της Αργεντινής, στην πόλη με την παλαιότερη ελληνική κοινότητα στη Νότια Αμερική και με ισχυρά στοιχεία πολυπολιτισμικότητας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στο Μπουένος Άιρες.

Με τη δωρεά αυτή και σε συνεργασία με τον Δήμο Μπερίσσο και την τράπεζα Banco Nación, θα κατασκευαστούν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου με την ονομασία Ελλάδα (Grecia), με στόχο τη στήριξη της νεολαίας και του αθλητισμού, σημειώνεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα, με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών, Γκαμπριέλ Κατοπόδις, της προέδρου της τράπεζας Σιλβίνα Μπατάκις (αμφότεροι ελληνικής καταγωγής) και του δημάρχου Φαμπιάν Γκαλιάρντι.

Η Αργεντινή είναι ο τρίτος σταθμός της πενθήμερης περιοδείας του υπουργού Εξωτερικών σε έξι χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής. Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Αργεντινή, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες, υπέρτιμο και έξαρχο Νοτίου Αμερικής, Ιωσήφ. Κατόπιν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Αργεντινής Δρ Αναστάσιο Καβαθά και εκπροσώπους της, καθώς και με μέλη ομογενειακών φορέων.

Κλείσιμο


Ακολούθως, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βουλής της Αργεντινής, Σεσίλια Μορό, παρουσία του προέδρου της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Εντουάρντο Φέλιξ Βαλντές. Όπως επισημαίνεται σε ανάρτηση του ΥΠΕΞ, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν, η κοινοβουλευτική διπλωματία, η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, των εξωτερικών σχέσεων, του τουρισμού και του αθλητισμού. Μάλιστα, με αφορμή την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής, ανακοινώθηκε η σύσταση Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Αργεντινής.

Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του, Σαντιάγο Αντρές Καφιέρο. Ακόμα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες.

Η ομιλία Δένδια

Αξιότιμε Δήμαρχε του Μπερίσσο, κ. Gagliardi
Εξοχότατοι Πρέσβεις της Αργεντινής στην Ελλάδα και της Ελλάδας στην Αργεντινή,
Κυρίες και κύριοι και, πάνω από όλα,
Αγαπητά μου παιδιά,

Είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να πραγματοποιώ την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Αργεντινή. Η Ελλάδα και η Αργεντινή είναι χώρες που έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους και ούτε ένα καταγεγραμμένο πρόβλημα για δεκαετίες. Η γέφυρα που μας συνδέει είναι οι χιλιάδες πολίτες ελληνικής καταγωγής που ζουν και ευημερούν στην Αργεντινή.

Θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ όχι μόνο αυτούς, αλλά και όλους τους πολίτες της Αργεντινής για την τεράστια νίκη τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Και βλέποντας νέα παιδιά με τις φανέλες της εθνικής ομάδας της Αργεντινής και τις αργεντίνικες και τις ελληνικές σημαίες καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άξιοι συνεχιστές του Maradona και του Messi. Τόσο οι συμπατριώτες μου, αλλά και εγώ αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Όχι μόνο ως άθλημα, αλλά και ως προσπάθεια που χτίζει συνειδήσεις, δυνατότητα συνεργασίας, εφευρετικότητα, αποτελεσματικότητα. Με το σκεπτικό αυτό, η Ελλάδα θα συγχρηματοδοτήσει την κατασκευή δύο γηπέδων ποδοσφαίρου με την ονομασία “Ελλάδα”.

Βεβαίως, στον Δήμο Μπερίσσο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για τη συνεργασία. Το Μπερίσσο, βεβαίως, ενσαρκώνει το ολυμπιακό ιδεώδες συνύπαρξης άνω των είκοσι κοινοτήτων. Αλλά, θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Εκεί δραστηριοποιείται η αρχαιότερη ελληνική κοινότητα στη Λατινική Αμερική.

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τη Banco Nación, και προσωπικα την κυρία Batakis, για τη συνεργασία μας στο να πετύχουμε αυτό το έργο. Εύχομαι τα γήπεδα αυτά να δώσουν την ευκαιρία να υπάρξουν νέοι οι οποίοι θα στελεχώσουν την εθνική ομάδα της Αργεντινής στο μέλλον. Θα μου επιτρέψετε και μία μικρή προσωπική νότα. Υποστηρίζω στην Ελλάδα μία ομάδα που λέγεται Παναθηναϊκός. Θα χρειαζόμασταν μερικές εξαιρετικές μεταγραφές από την Αργεντινή τα επόμενα χρόνια.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέτρος Φιλιππίδης: Ένοχος για δύο απόπειρες, αθώος για τον βιασμό

Σεισμός στην Τουρκία: Οργή κατά Ερντογάν - «Ήταν απροετοίμαστος» τον κατηγορεί η αντιπολίτευση

Μανούσος Βολουδάκης: Όταν μίλησε για τον καρκίνο δύο μήνες πριν τον θάνατό του - «Πολλαπλό σοκ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης