Σεισμός 7,8 Ρίχτερ: Με τον Τσαβούσογλου επικοινώνησε ο Δένδιας για την άμεση παροχή βοήθειας στην Τουρκία

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ: Με τον Τσαβούσογλου επικοινώνησε ο Δένδιας για την άμεση παροχή βοήθειας στην Τουρκία

Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, διασώστες και τον Λέκκα στέλνει η Ελλάδα στην Τουρκία

dendias-cavusoglu-arthro
Με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικοινώνησε τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας, εκφράζοντας συλλυπητήρια για τα θύματα από τον σεισμό που έπληξε τη γειτονική χώρα. Παράλληλα, τον ενημέρωσε για την άμεση παροχή βοήθειας από την Ελλάδα.

«Μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Νότια Τουρκία, επικοινώνησα με τον Τούρκο ομόλογό μου, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εξέφρασα τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που πενθούν. Εξέφρασα την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει βοήθεια άμεσα στις προσπάθειες διάσωσης και αντιμετώπισης της καταστροφής», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.



Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, διασώστες και τον Λέκκα στέλνει η Ελλάδα

Η Ελλάδα δήλωσε έτοιμη από την πρώτη στιγμή να παράσχει βοήθεια στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που συγκλόνισε τη χώρα σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.  

«Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία που αγωνίζονται να σώσουν ζωές. Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τους πόρους της και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια», ανέφερε νωρίτερα ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Ελλάδα θα στείλει στην γείτονα χώρα ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα.

Κλείσιμο
Την ομάδα θα συνοδεύσει ένας Αξιωματικός-Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει.

Μαζί τους θα είναι πέντε γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

Πρόσθετες ομάδες διάσωσης στην Τουρκία και τη Συρία, θα σταλούν εκτός από την Ελλάδα και από Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία και Γαλλία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μπάλας ΟυΪβάρι. Ήδη βρίσκονται καθ' οδόν ομάδες διάσωσης από την Ολλανδία και τη Ρουμανία, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Επίτροπος διαχείρησης κρίσεων, Γιανες Λέναρτσιτς.

H EE ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το φονικό σεισμό στην Τουρκία σήμερα το πρωί και έστειλε βοήθεια. Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ θα συντονίσει την ανάπτυξη κι άλλων ομάδων διάσωσης από την Ευρώπη.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για αποστολή βοήθειας για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.

Συγκεκριμένα, τις αμέσως επόμενες ώρες αναχωρεί ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο (2) διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Την ομάδα θα συνοδεύσει ένας (1) Αξιωματικός-Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε (5) γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Η αποστολή θα αναχωρήσει με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.




Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονιστικό βίντεο από τον σεισμό στην Τουρκία: Εγκλωβισμένη καταγράφει τις στιγμές κάτω από τα ερείπια


Χιόνισε και στο κέντρο της Αθήνας - Κανονικά η κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας

Παραμυθένιες εικόνες από το κέντρο της Αθήνας - Στα λευκά και το Ζάππειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης