Μπαρόζο: «Επιβεβλημένη η συνολική λύση του Κυπριακού»

Μπαρόζο: «Επιβεβλημένη η συνολική λύση του Κυπριακού»

«Επιβεβλημένη» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τη συνολική λύση του Κυπριακού, επτά χρόνια μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ

 Μπαρόζο: «Επιβεβλημένη η συνολική λύση του Κυπριακού»
«Επιβεβλημένη» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τη συνολική λύση του Κυπριακού, επτά χρόνια μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Σε γραπτή δήλωσή του, αναφερόμενος στις συνομιλίες αύριο στη Γενεύη μεταξύ του προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, ο Ζ. Μπαρόζο αναφέρει ότι μια κοινά αποδεκτή λύση θα αποτελέσει τη βάση για την πολυαναμενόμενη, εδώ και χρόνια, επανένωση της χώρας, θέτοντας τέρμα σε μια από τις παλαιότερες διενέξεις σε ευρωπαϊκό έδαφος. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, απαιτείται ένα αποφασιστικό βήμα στις συνομιλίες. Ο Ζ. Μπαρόζο εμφανίζεται πεπεισμένος για την πολιτική βούληση των ηγετών των δύο κοινοτήτων να καταβάλλουν τις απαιτούμενες προσπάθειες, ώστε να υπάρξει πρόοδος με στόχο μια ικανοποιητική τελική λύση.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής καλωσορίζει ακόμη τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και των εκπροσώπων του για την επίτευξη λύσης και κυρίως για την πρωτοβουλία του να υπάρξει συνάντηση των δύο ηγετών αύριο στη Γενεύη.

Κλείσιμο
Ο Ζ. Μπαρόζο καλεί τους δύο ηγέτες να εντατικοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις, ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα σε αυτή τη συνάντηση και να κάνουν τάχιστα βήματα με στόχο τη λύση. Οι δύο ηγέτες μπορούν να υπολογίζουν στην ισχυρή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταλήγει ο Ζ. Μπαρόζο, ο οποίος υπογραμμίζει ότι όλοι οι πολίτες της Κύπρου και της ΕΕ συνολικά θα επωφεληθούν από την επανενωμένη Κύπρο.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης