Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο να συζητήσει η εξεταστική το πόρισμα για τις υποκλοπές κεκλεισμένων των θυρών

Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο να συζητήσει η εξεταστική το πόρισμα για τις υποκλοπές κεκλεισμένων των θυρών

Για την ώρα εξηγούν πηγές της ΝΔ δεν υπάρχει τέτοια σκέψη - Το πόρισμα πρέπει να είναι απόρρητο, τονίζουν 

vouli_olomeleia
Την οργισμένη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκαλεί το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση η Νέα Δημοκρατία για κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, όταν το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές θα συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, αυτό επιτρέπεται από τον κανονισμό της βουλής και επικαλούνται το άρθρο 57, για να εφαρμοστεί απαιτείται απλά η πρόταση 15 βουλευτών. Τονίζεται παράλληλα, ότι το πόρισμα πρέπει να είναι απόρρητο. Για την ώρα, εξηγούν ότι αυτή η σκέψη υπάρχει, θα αποφασιστεί όμως τις επόμενες ημέρες έως την Πέμπτη.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές τονίζουν ότι τους βρίσκει αντίθετους και εξηγούν ότι σε περίπτωση που προχωρήσει αυτή η σκέψη θα υπάρξει έντονη αντίδραση. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σημειώνουν ότι διαφωνούν κάθετα, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει οτιδήποτε κρυφό και υπογραμμίζουν ότι δεν θα αφήσουν κανέναν περιθώριο συγκάλυψης. Από την πλευρά του το ΚΚΕ, ξεκαθαρίζει πως θα δώσει στη δημοσιότητα τη δική του πορισματική θέση, εκφράζοντας με τη σειρά του τη διαφωνία του.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπός στην Εξεταστική Επιτροπή, Νίκος Καραθανασόπουλος, σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «καταγγέλλουμε τη σχεδιαζόμενη μεθόδευση της κυβέρνησης για να μη δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων που θα υποβληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Αυτή η επιλογή εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο της απαράδεκτης λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής για το κουκούλωμα και τον αποπροσανατολισμό με πρόσχημα το λεγόμενο απόρρητο. Το ΚΚΕ δε θα ακολουθήσει αυτή τη μεθόδευση και θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμά του γιατί η υπόθεση είναι σοβαρή, αφορά τις ελευθερίες του λαού και δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι».

ΣΥΡΙΖΑ: «Πρωτοφανής μεταπολιτευτικά μεθόδευση φίμωσης των βουλευτών»

Με ανακοίνωσή του για το θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πρωτοφανή μεταπολιτευτικά μεθόδευση φίμωσης των βουλευτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο σχεδιασμός Μητσοτάκη για μυστική συνεδρίαση της Ολομέλειας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ακραία και πρωτοφανή μεθόδευση φίμωσης των Ελλήνων βουλευτών, που δεν έχει τολμήσει κανείς στην Μεταπολίτευση.

Ακόμα και για σοβαρά εθνικά θέματα, όπως στην κρίση των Ιμίων, δεν είχε γίνει μυστική συνεδρίαση της Βουλής. Παρόλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται τώρα να την επιβάλλει για να κρύψει την αλήθεια και τις ευθύνες του καθεστώτος του για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Με κάθε κίνηση συγκάλυψης ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ενοχή του για το σκάνδαλο. Απόρρητη Δημοκρατία δεν υπάρχει, υπάρχουν θεσμοί και Σύνταγμα, όσο και αν τα κουρελιάζει το καθεστώς του.

Να είναι σίγουρος λοιπόν ότι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Όσους μάρτυρες και αν κρύψει, όσα απόρρητα και αν επικαλεστεί, όσες μεθοδεύσεις και αν επιχειρήσει, δεν θα κρυφτούν οι ευθύνες των εμπλεκομένων, πολιτικές και πολύ πιθανόν και ποινικές. Θα διερευνηθούν και από την παρούσα Βουλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και από την επόμενη με προανακριτική Επιτροπή και με πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όσο για το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού των πορισμάτων των κομμάτων ως «απόρρητα» για να μην ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, είναι αυτονόητο πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν πρόκειται να συναινέσει στο κρυφτό του κ. Μητσοτάκη».

ΚΙΝΑΛ: Σκοτάδι παντού

Κλείσιμο
Στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι ζητήθηκε «ξεδιάντροπα από τα κόμματα να μην δημοσιοποιήσουν το πόρισμά τους, αλλά να το μεταβιβάσουν με πλήρη μυστικότητα στο Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής, έτσι ώστε να θαφτεί μια για πάντα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

«Η επιχείρηση συγκάλυψης, που ξεδιπλώθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, είτε με την κοινοβουλευτική πρωτοτυπία να μην κληθούν τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα και οι εταιρείες που σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό Predator είτε σφραγίζοντας με απόφαση Μητσοτάκη όλα τα στόματα επικαλούμενοι το απόρρητο αλά καρτ, δεν θα μπορούσε να έχει άλλη κατάληξη».

«Ζητήθηκε ξεδιάντροπα από τα κόμματα να μην δημοσιοποιήσουν το πόρισμά τους, αλλά να το μεταβιβάσουν με πλήρη μυστικότητα στο Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής, έτσι ώστε να θαφτεί μια για πάντα».

«Επιχειρούν να κρατήσουν μυστικό ακόμη και το πόρισμα των κομμάτων. Σκοτάδι παντού!»



Ειδήσεις σήμερα:

Οργή για βίντεο που δείχνει υπαλλήλους παιδικού σταθμού να «βασανίζουν» νήπια με τρομακτική μάσκα

«Μαύρα» γενέθλια για τον Πούτιν - Πώς η Ουκρανία του χάλασε τη γιορτή

Κατέθεσε η Θάλεια Ματίκα στη δίκη Φιλιππίδη – Τι είπε για την πρώτη καταγγέλλουσα και τον κατηγορούμενο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης