Φίλης: Ο Γεωργιάδης με αποκάλεσε ωρυόμενος και απρόκλητα «ορντινάντσα του Πούτιν»

Φίλης: Ο Γεωργιάδης με αποκάλεσε ωρυόμενος και απρόκλητα «ορντινάντσα του Πούτιν»

«Άναψαν» τα αίματα όταν στη συζήτηση που είχαν, στον «αέρα», ο υπουργός Ανάπτυξης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο τελευταίος έκανε λόγο για «κάμψη της Δημοκρατίας» με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων

nikos_filis
Για την πρωινή κόντρα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, τοποθετείται με δήλωσή του ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Φίλης.

Αναλυτικά, η δήλωση:

Στην κυβέρνηση πρέπει να τα έχουν χάσει τελείως με τις καταιγιστικές εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών και τη χθεσινή ντροπιαστική ήττα που υπέστησαν στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι σήμερα στην πρωινή εκπομπή του OPEN TV, ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη Άδωνις Γεωργιάδης, με αποκάλεσε ωρυόμενος και απρόκλητα «ορντινάντσα του Πούτιν», συμπληρώνοντας σε… ενικό μεγαλοπρέπειας «ντροπή σου» και προσθέτοντας με ύφος μαθητευόμενου Παττακού ότι οι «κομμουνιστές δεν μπορούν να μιλάνε για δημοκρατία».

Τι προκάλεσε άραγε τον εκνευρισμό του αντιπροέδρου της ΝΔ; Ότι μόλις ένα λεπτό νωρίτερα εξηγούσα ότι στην πραγματικότητα το «όλα στο φως για τις υποκλοπές» του Κυριάκου Μητσοτάκη σημαίνει «όλα να παραμείνουν το σκοτάδι», αφού η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή (της οποίας είμαι μέλος), έχει φροντίσει είτε να αποκλείσει τους κρίσιμους μάρτυρες είτε να τους κλείσει το στόμα, με απειλές για φυλάκιση.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισα πως πίσω από το «απόρρητο» κρύβεται η πρόθεση της κυβέρνησης να στερήσει από τους δημοκρατικούς θεσμούς (δηλαδή την αρμόδια Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας και την Εξεταστική) τη δυνατότητα να διερευνήσουν το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών και να ελέγξουν -όπως έχουν συνταγματικό καθήκον- τις πρακτικές μιας μυστικής υπηρεσίας. Αν μια τέτοια υπηρεσία αφεθεί να λειτουργεί αυθαίρετα, χωρίς δημοκρατικό έλεγχο, μπορεί να προκύψει κίνδυνος για το ίδιο το πολίτευμα.

Το πιο σημαντικό της τοποθέτησης Γεωργιάδη δεν ήταν φυσικά η ανόητη προσβολή αλλά η αποκάλυψη του αφηγήματος της ΝΔ για το ρόλο της Εξεταστικής Επιτροπής. Όπως μας είπε ο υπουργός, δουλειά της είναι να... βελτιώσει τη λειτουργία της ΕΥΠ. Για να τον διευκολύνω, ο επίσημος τίτλος της Επιτροπής μας είναι: «Για την εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Ανδρουλάκη [...] και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου». Αυτά ως προς την Εξεταστική, κ. Γεωργιάδη.

Όσο για τις επιθέσεις Γεωργιάδη, δε θα σταθώ στο γνωστό και αποκρουστικό ύφος του, αλλά στην ουσία. Τι άραγε απαντά ο υπουργός Ανάπτυξης για τα διεθνή δεδομένα και τις μελέτες που φανερώνουν ότι εν μέσω πολεμικής σύρραξης και κυρώσεων προς τη Ρωσία, το μισό ρωσικό πετρέλαιο μεταφέρεται στην υφήλιο από ελληνόκτητα πλοία; Επίσης, τι συμφωνίες έχει κάνει η ελληνική με τη ρωσική κυβέρνηση για μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, όπως αποκάλυψε το Bloomberg, προκαλώντας αρνητική έκπληξη στην υπόλοιπη Ευρώπη;

Το χρονικό της κόντρας 

«Άναψαν» τα αίματα στον τηλεοπτικό αέρα του ΟΡΕΝ το πρωί της Τρίτης όταν στη συζήτηση που είχαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο τελευταίος έκανε λόγο για «κάμψη της Δημοκρατίας» με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Καμψη της Δημοκρατίας είναι στο φεστιβάλ της νοεαλίας να υβρίζεται ο πρωθυπουργός και εσείς να γελάτε σαν χάνοι, ντροπή σας κύριε» αντέδρασε άμεσα ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω... Πούτιν στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάνατε τις ορντινάντσες του Πούτιν, ντροπή σου. Κάθισε ολόκληρη νεολαία κόμματος και έβαλε τον Πούτιν να υβρίζει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και δεν ντρέπεστε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Εδώ γελάμε όλοι. Γελάμε μαζί σας» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης με τον Άδωνι Γεωργιάδη να συνεχίζει: «Θα τα πούμε στην κάλπη. Άντε πήγαινε πάρε κανα καφέ στο Πούτιν που θα μας μιλήσεις για κάμψη της Δημοκρατίας».

Δείτε το βίντεο από το 24:49'

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmv1renrzqpd)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης