Υπουργείο Τουρισμού: «Απαντά» στη Ryanair με σχέδιο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου

Υπουργείο Τουρισμού: «Απαντά» στη Ryanair με σχέδιο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως κλείνει τη βάση της στην Αθήνα για τον χειμώνα - Τι περιλαμβανει το σχέδιο του υπουργείου - Σειρά στοχευμένων επισκέψεων Κικίλια σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

city_break_ryanair
Σε επεξεργασία βρίσκεται συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας. Αυτό τονίζεται από πηγές του υπουργείου Τουρισμού με αφορμή ανακοίνωση της Ryanair να κλείσει τη βάση της στην Αθήνα τη χειμερινή σεζόν.

Το σχέδιο αυτό, που θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την παροχή κινήτρων σε αεροπορικές εταιρείες και tour operators που ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους στην Ελλάδα και μετά τον Οκτώβριο.

Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, θα πραγματοποιήσει σειρά στοχευμένων επισκέψεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τη διεύρυνση της συνεργασίας με διεθνείς παράγοντες του τουριστικού κλάδου.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, το υπουργείο Τουρισμού προωθεί από την πρώτη στιγμή τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για προτάσεις και πρωτοβουλίες με αμιγώς αναπτυξιακό πρόσημο που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και αναβαθμίζουν ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν της χώρας μας. Και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά από τις εξαιρετικές επιδόσεις της φετινής τουριστικής σεζόν.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κοντολέων: Δεν ενημερωνόταν το Μαξίμου για επισυνδέσεις - Ρουμπάτης: Ακούγαμε «εμμέσως» Σαγιά - Πιτσιόρλα για τη Ζάκυνθο

«Λυπάμαι που δεν πρόλαβα ένα χορό μαζί σου» - Συγκίνησε ο επικήδειος του αρχηγού των Δοκίμων για τη Θάλεια

Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Συστήνει την κυκλοφορία των προσαρμοσμένων εμβολίων Pfizer και Moderna για την Omicron
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης