Κουτσούμπας για τις παρακολουθήσεις: Οι κομμουνιστές ήταν στόχος παρακολούθησης από την εποχή τηλεγράφου

Κουτσούμπας για τις παρακολουθήσεις: Οι κομμουνιστές ήταν στόχος παρακολούθησης από την εποχή τηλεγράφου

Ο Κουτσούμπας επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ η Εξεταστική Επιτροπή να ασχοληθεί με όλες τις καταγγελίες 

5609112
Τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρεμβαίνοντας στην προ ημερησίας συζήτηση για τις παρακολουθήσεις στη Βουλή.

Ο κ.Κουτσούμπας επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για εξέταση από την Εξεταστική Επιτροπή όλων των συγκεκριμένων καταγγελιών όπως είναι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και οι υποκλοπές στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016 έως σήμερα.

Επί έξι χρόνια και με δύο κυβερνήσεις καμία απάντηση δεν έχει υπάρξει στις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες του ΚΚΕ, υπογράμμισε ο ΓΓ του ΚΚΕ, σημειώνοντας τη μεγάλη καθυστέρηση στις έρευνες, την προσπάθεια να μπει η υπόθεση στο αρχείο που αποφεύχθη χάρη στην παρέμβαση του Κόμματος, αλλά και τα πολλά εύλογα ερωτηματικά που έχουν προκύψει για έρευνες και τους ελέγχους της ΑΔΑΕ.


Tο «σκοτεινό και αντιδραστικό πλαίσιο» που ισχύει για τις παρακολουθήσεις με ευθύνη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που «θωρακίζει πολύπλευρα την εξουσία και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος του λαού και των δικαιωμάτων του, πρέπει να καταργηθεί», επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σημείωσε πως πρόκειται για ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει νόμους, κατευθύνσεις και οδηγίες της ΕΕ, με βάση το οποίο αλωνίζουν μυστικές υπηρεσίες, δίνει το πράσινο φως για την παρακολούθηση των πάντων, στο όνομα της «δημόσιας ασφάλειας», του «δημοσίου συμφέροντος» και της «πάταξης της τρομοκρατίας».

Επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που είτε ως κυβερνήσεις είτε ως κόμματα της αντιπολίτευσης εμπλούτισαν και υπερψήφισαν σχετικούς νόμους που ενσωματώνουν μια σειρά αντιδραστικούς κανόνες της ΕΕ και τώρα που αποκαλύφθηκε η υπόθεση του Ν. Ανδρουλάκη, δεν λένε κουβέντα και καταβάλλουν κάθε φιλότιμη προσπάθεια να κρύψουν αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο από τον ελληνικό λαό.

Εφερε συγκεκριμένα παραδείγματα και στοιχεία, για τη ψήφιση κανόνων και νόμων από τις διάφορες κυβερνήσεις, ενώ υπενθύμισε πως από το 1994 ισχύει ο νόμος 2225 με βάση τον οποίο οι παρακολουθήσεις θεωρούνται «νόμιμες», και εμπλουτίζεται συνεχώς από όλες τις κυβερνήσεις με βάση και το ευρωπαϊκό οπλοστάσιο.

Σημείωσε πως το ΚΚΕ με περηφάνια μπορεί να δηλώσει ότι έχει καταψηφίσει κάθε νόμο και κάθε οδηγία της ΕΕ που περιορίζει τις λαϊκές ελευθερίες.

Κλείσιμο
Καταλήγοντας κάλεσε τον λαό να μη συμβιβαστεί με ένα κράτος που εμφανίζεται «προστάτης» του αλλά τελικά είναι ο βιαστής του, να γυρίσει την πλάτη στις πολιτικές δυνάμεις που τώρα εμφανίζονται ως «αθώες περιστερές» και υπέρμαχοι της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν νόμους που χτυπούν τα λαϊκά δικαιώματα.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης για παρακολουθήσεις: Συμφέροντα εντός κι εκτός θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις - Δεν κάνω πίσω, ο λαός αποφασίζει

Αλεποχώρι: Πυροβόλησε ευθεία προς τα παιδιά ο 70χρονος - «Περίεργος τύπος» λένε οι γείτονες

Πολεμικό Ναυτικό: Θρίλερ ο ξαφνικός θάνατος της 19χρονης Θάλειας - Εφαγε σε αλυσίδα fast food στην Τυνησία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης