Μητσοτάκης από Ηγουμενίτσα: Μέτρα στήριξης για τους κτηνοτρόφους, ξέρουμε ότι η πίεση είναι μεγάλη

Μητσοτάκης από Ηγουμενίτσα: Μέτρα στήριξης για τους κτηνοτρόφους, ξέρουμε ότι η πίεση είναι μεγάλη

«Να περιμένετε πρόσθετες εξαγγελίες οι οποίες θα γίνουν πολύ σύντομα γιατί ξέρουμε πόσο μεγάλη είναι η πίεση στην ελληνική κτηνοτροφία» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός - Η ενίσχυση για τον αγροτικό και τον τουριστικό τομέα 

mitsotakis__3_
«Στηρίζουμε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός από την Ηγουμενίτσα όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα για την ολοκλήρωση του Νέου Λιμένα. «Στηρίζουμε τους αγρότες μας, στηρίζουμε τους κτηνοτρόφους μας. Και ειδικά για τους κτηνοτρόφους να περιμένετε ακόμα πρόσθετες εξαγγελίες οι οποίες θα γίνουν πολύ σύντομα γιατί ξέρουμε πόσο μεγάλη είναι η πίεση στην ελληνική κτηνοτροφία», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας την πολύπλευρη στήριξη που παρέχει η πολιτεία στην κοινωνία έναντι των εξωγενών διεθνών κρίσεων.

Περιοδεία Ηγουμενίτσα


«Σήμερα εξήγγειλα ότι θα διπλασιάσουμε τον προϋπολογισμό για το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους" ώστε και συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν κάποιες μέρες διακοπές να μπορέσουν και αυτοί να φύγουν για κάποιες μέρες και να ξεκουραστούν. Την ίδια στήριξη παρέχουμε στην ελληνική κοινωνία όσον αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος» τόνισε, ακόμη, ο πρωθυπουργός.

mitsotakis-igoumenitsa-6
mitsotakis__1_
mitsotakis__2_



Κλείσιμο
Την πόλη και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα για την ολοκλήρωση του Νέου Λιμένα, επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών, οι οποίες πρωτίστως αφορούν τη διαμόρφωση του χερσαίου τμήματος του Λιμένα και είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν το 2023.

«Μιλάμε για το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της δυτικής Ελλάδας και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί οι επενδύσεις προχώρησαν με μεγάλη ταχύτητα και πια ολοκληρώνονται -όπως με ενημέρωσαν- εντός του επόμενου έτους για ένα πλήρες λιμάνι, εμπορικό, επιβατικό», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα έργα αποτελούν μέρος του ευρύτερου σχεδίου για την αύξηση των εξυπηρετούμενων δρομολογίων, την ασφαλή διακίνηση εμπορευμάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, δεδομένου ότι η Ηγουμενίτσα αποτελεί μία από τις δύο μεγάλες πύλες της Ελλάδας προς τα δυτικά, έχει ενταχθεί στο κύριο δίκτυο των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και αποτελεί Λιμένα Διεθνούς Ενδιαφέροντος.

mitsotakis__4_
mitsotakis__5_
mitsotakis__6_


Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον τερματικό σταθμό για το επιβατικό κοινό, όπου ενημερώθηκε για τις προοπτικές του λιμανιού και τη λειτουργία του από την Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Ρεγγίνα Δηλαβέρη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αθανάσιο Πορφύρη, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με λιμενικούς που υπηρετούν εκεί.

«Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Είναι ώρα για έργα. Ήρθα να επιθεωρήσω το λιμάνι, τη Γ’ φάση, η οποία θα ολοκληρωθεί -όπως είχαμε δεσμευθεί- μέσα στον επόμενο χρόνο. Η Ηγουμενίτσα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι, θα το κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο, ακόμα καλύτερο, προς όφελος όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά όλης της βόρειας Ελλάδας», σημείωσε, κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με πολίτες στην πόλη.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τις Υποδομές Γιώργος Καραγιάννης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική Γιώργος Στύλιος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, οι βουλευτές Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία Κεφαλά, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος και ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπυρίδων Παππάς και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι «πασάδες» της Τουρκίας: Ελληνες ποδοσφαιριστές που τους κάνουν... τεμενάδες οι γείτονες

Τζένιφερ Λόπεζ - Μπεν Άφλεκ: Το Παρίσι επέλεξαν για τον μήνα του μέλιτος

Διπλασιάζονται σε 400.000 οι δικαιούχοι του «Τουρισμός για όλους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης