Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΑΕΙ

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΑΕΙ

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν 157 βουλευτές - Από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

vouli
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των πανεπιστημίων. Επί της αρχής το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε από τους 157 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και καταψηφίστηκε από 56. Ωστόσο, αρκετά από τα άρθρα έλαβαν τη στήριξη και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.

Από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως, με τη συγκεκριμένη στάση, υποδηλώνουν τη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο αν και κατά την συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή είχαν εκφράσει θετική γνώμη για αρκετές ρυθμίσεις.

Η υπουργός Παιδείας κλείνοντας τη μαραθώνια συζήτηση ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το νομοσχέδιο δίνει νέες ακαδημαϊκές δυνατότητες σε φοιτητές με το εσωτερικό Erasmus, τα κοινά πτυχία κ.α. Προωθεί τις ίσες ευκαιρίες για ανέλιξη προς όλους. Παράλληλα, βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα των φοιτητών με προγράμματα μέριμνας φοιτητών με αναπηρίες, ψυχολογικής υποστήριξης κ.α. Δίνει κίνητρα για καινοτομία σε καθηγητές και ερευνητές χωρίς γραφειοκρατικούς περισπασμούς».

«Με τις ρυθμίσεις συνδέουμε τα πανεπιστήμια με την αγορά εργασίας», πρόσθεσε.

Τέλος, σχολιάζοντας την απουσία των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «αποδείχθηκε περίτρανα γιατί έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εφυγε γιατί αν είχε μείνει θα υποχρεωνόταν να ψηφίσει 9 στα 10 άρθρα».

Ειδήσεις σήμερα:

Εμπρηστική παραμένει η Μόσχα: «Θα υπάρξει ειρήνη μόνο εάν η Ουκρανία αλλάξει τα εδάφη της»

Έτοιμη η Ελλάδα ακόμα κι αν κλείσει ο Πούτιν την στρόφιγγα του αερίου - Ενισχύεται το ποσοστό του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα

Ο Τσίπρας αποδοκιμάζει Βερναρδάκη: Απαράδεκτη διατύπωση που δεν μας εκφράζει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης