Σκληρή κόντρα Συρίγου - Φίλη στη Βουλή: Σταματήστε την υπονόμευση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας

Σκληρή κόντρα Συρίγου - Φίλη στη Βουλή: Σταματήστε την υπονόμευση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον θάνατο 11 μεταναστών στο Φαρμακονήσι - «Η απόφαση δεν αναφέρει τίποτα για push backs, αυτά είναι δικές σας ερμηνείες» σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας

sirigos-filis
Να σταματήσει την υπονόμευση της διεθνούς εικονας της Ελλάδας κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Παιδειας Άγγελος Συρίγος.

Αφορμή αποτέλεσαν καταγγελίες του Νίκου Φίλη σε επιτροπή της Βουλής περί επαναπροωθήσεων μεταναστών απο τις ελληνικές αρχές.

Συγκεκριμένα ο κ Φίλης επικαλέστηκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον θάνατο 11 μεταναστών στο Φαρμακονήσι για να υποστηρίξει « είμαι στη πολύ δυσάρεστη θέση να ενημερώσω ότι πριν λίγο ανακοινώθηκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργο που καταδικάζουν την Ελλάδα για 11 θανάτους μεταναστών στο Αιγαίο επί κυβέρνησης Σαμαρά και 340.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Πρόκειται για το Φαρμακονήσι. Αν μας ακούτε κ. Σαμαρά θα πάμε μέχρι τέλους στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Απαντώντας ο κ Συρίγος, επεσήμανε πως το δικαστήριο αναγνωρίζει πως δεν μπορεί να πάρει θέση ότι έγιναν push backs. «Σας παρακαλώ πολύ επειδή αυτά είναι θέματα που αφορούν στην διεθνή εικόνα της χώρας να είστε πιο προσεκτικός», είπε χαρακτηριστικά προκαλώνταςτην οργισμένη αντίδραση του βουλευτή: «δεν είπατε τίποτα για την απόφαση. Ντροπή σας να μιλάτε έτσι, είναι ντροπή».

«Όσο διάβασα την απόφαση αναφέρει ότι δεν έγινε σωστή έρευνα. Ένα εξαιρετικά θλιβερό περιστατικό μη το μετατρέπετε με δικές σας ερμηνείες σε push backs», είπε ο κ. Συρίγος.

«Καμία ερμηνεία. Σας ζητώ να το καταδικάσετε έστω και τώρα. Διασύρετε την Ελλάδα αυτό κάνετε, είναι ανάξια η χώρα τέτοιας κυβέρνησης», ανταπάντησε ο κ. Φίλης.


Ειδήσεις σήμερα:

«Μικρή ήθελα να γίνω ναυπηγός, αστροναύτης ή υπάλληλος σούπερ μάρκετ» λέει η Δόμνα Μιχαηλίδου

Έρευνα: Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να ακούσουν για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέο βίντεο: Οι διαρρήκτες έχουν μπει στο χρυσοχοείο και προσπαθούν να σύρουν χρηματοκιβώτιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης