Τάσεις MRB: Μπροστά 7,2% η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Τάσεις MRB: Μπροστά 7,2% η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Τι απαντούν για ελληνοτουρκικά και εκλογές

kalpi
Προβάδισμα 7,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν στην πρόθεση ψήφου, οι τάσεις της MRB.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 29,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 22,1%.

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής 12,2%, το ΚΚΕ 4,7%, η Ελληνική Λύση 4,5%, ΜέΡΑ 25 3,1%, Ελληνες για την πατρίδα με 1.9%, και ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1,2%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 14%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ» 9,7% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή»

Σε δημοσκόπηση της MRB τον περασμένο Μάιο η διαφορά των δυο κομμάτων στην πρόθεση ψήφου ήταν στο 7,4%, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 29,1% και τον ΣΥΡΙΖΑ 21,7. Με αναγωγή η διαφορά των δυο κομμάτων ήταν στο 8,9%. 
PROTHESH
Κλείσιμο

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 44,7% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,3%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 15%. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 10.3% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 7,7%.

parastash

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 33,8% απαντά η ΝΔ, το 30% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 24,2% κανένα κόμμα.

diaforaa

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 40,5% απαντά ΝΔ και το 37,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ.

fiaff22

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 40, 1% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 30,1%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 25,1%.

katal

Στο γράφημα που ακολουθεί δείτε τις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα «ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου».

diafff2
Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε πώς διαμορφώνεται στις τάσεις Ιουνίου 2022 της MRB η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.

politikoiarxiski


Στο ερώτημα «Πόσο πιθανό θεωρείτε ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών», οι πολίτες με ποσοστό 61,4% απαντούν «πολύ» και «αρκετά».

ELLINOS

Ειδήσεις σήμερα:

Εβδομάδες πριν γεννηθεί το 2ο παιδί του με την Grimes, o Έλον Μασκ απέκτησε... δίδυμα με υπάλληλό του!

Σκιάθος: Ανησυχία μετά το νέο ατύχημα στο αεροδρόμιο - Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις η τουρίστρια που εκτινάχθηκε από τουρμπίνα

Scorpions και Alice Cooper ρόκαραν το ΟΑΚΑ για να... θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης