Λοβέρδος μετά τη συνάντηση με Δένδια: Ιστορική στιγμή η απόφαση για Σουηδία και Φινλανδία

Λοβέρδος μετά τη συνάντηση με Δένδια: Ιστορική στιγμή η απόφαση για Σουηδία και Φινλανδία

Πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός πριν πει οτιδήποτε στο δημόσιο διάλογο για τη στάση της Τουρκίας σε αυτά τα θέματα, εξήγησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αρμόδιας για ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής

loverdos_dendias
Ιστορική στιγμή χαρακτηρίζει ο Ανδρέας Λοβέδος την απόφαση να λάβουν Φινλανδία και Σουηδία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Λοβέρδος μετά την αναλυτική ενημέρωση από τον Υπουργό των Εξωτερικών Νίκο Δένδια για ζητήματα που αφορούν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα Δυτικά Βαλκάνια, τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και για θέματα που σχετίζονται με την Τουρκία, τόνισε συγκεκριμένα ότι καταρχάς η απόφαση για να λάβουν η Φινλανδία και η Σουηδία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στο ΝΑΤΟ -που εναπόκειται τώρα στα εθνικά κοινοβούλια να το επικυρώσουν- έχει χαρακτηριστικά ιστορικής απόφασης.

«Είναι μια απάντηση στα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής και επειδή αυτές οι δύο χώρες, όπως όλοι ξέρουμε, ήταν απρόθυμες να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, η ένταξή τους σε αυτό τον οργανισμό σημαίνει ότι αισθάνονται μια μορφή ισχυρής προστασίας», εξήγησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αρμόδιας για ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής.

«Η απόφαση αυτή επισκιάζει οποιοδήποτε άλλο γεγονός που έχει συζητηθεί και στη χώρα μας αυτή τη στιγμή. Μένω λοιπόν σε αυτό. Είναι λάθος η συζήτηση να παρεκκλίνει σε άλλα θέματα και επειδή ενημερώθηκα και για το ακριβές κείμενο της συμφωνίας Σουηδίας, Φινλανδίας, Τουρκίας που υπεγράφη στη Μαδρίτη, ειδικά γι’ αυτά τα θέματα και ειδικά για τη στάση της Τουρκίας πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός και πολύ ενημερωμένος πριν πει οτιδήποτε στο δημόσιο διάλογο» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.


Ειδήσεις σήμερα:

Το πόρισμα για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας - Ασφυκτικός ο θάνατος, δεν βρέθηκαν παθολογικά αίτια

Το είδαμε κι αυτό στη Μύκονο - Νοικιάζουν μέχρι και τις εκκλησίες για διαμονή στους τουρίστες

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιών σε Αττική και ηπειρωτικά μέσα στο Σαββατοκύριακο - Χάρτες του meteo
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης