Δίπλα στους αγρότες στη Λάρισα αύριο ο Νίκος Ανδρουλάκης

Δίπλα στους αγρότες στη Λάρισα αύριο ο Νίκος Ανδρουλάκης

Το θεματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τις προκλήσεις στον πρωτογενή τομέα -Τη Τετάρτη στις 20:00 η κεντρική ομιλία του

Androulakis_Toumpa__1_
Κοντά στους αγρότες θα βρεθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ανοίγοντας τον φάκελο της αγροτικής ανάπτυξης. Το 3ο θεματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα θα ανοίξει τον φάκελο της αγροτικής ανάπτυξης που αφορά τις τιμές ενέργειας αλλά και τις μεγάλες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής. Επίσης, οι νέες προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο με τους παραγωγικούς φορείς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του θεματικού συνεδρίου για την αγροτική ανάπτυξη, που θα διεξαχθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Λάρισα, την Τετάρτη στις 18.00 θα ξεκινήσουν οι θεματικές παρεμβάσεις, που θα αφορούν τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, τους συνεταιρισμούς, τις ενεργειακές κοινότητες, την κλιματική αλλαγή, την υπεραξία των αγροδιατροφικών προϊόντων κ.ά. Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, για το αύριο του πρωτογενούς τομέα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει, κάνοντας την κεντρική εισήγηση του συνεδρίου, τις στρατηγικές προτεραιότητες για τη στήριξη του κλάδου και το νέο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα. Ανοίγει έτσι και για τον κρίσιμο τομέα της αγροδιατροφής ένας διάλογος με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου που θα οδηγήσει στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων του κινήματος.

Παρεμβάσεις στο πλαίσιο του θεματικού συνεδρίου θα κάνουν ακόμη ο βουλευτή Ανδρέας Πουλάς, υπεύθυνος για τον Πρωτογενή Τομέα, και η Γραμματέας της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη, καθώς και ο Γραμματέας του τομέα Αγροτικού Μιχάλης Τζελέπης. Επίσης, τις απόψεις τους θα καταθέσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα, μεταποιητές, επιστήμονες με εξειδίκευση στη διαχείριση φυσικών πόρων και ειδικοί επί αγροτικών παραγωγικών μοντέλων.

Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, σε παρεμβάσεις του έχει καταθέσει δέσμη προτάσεων για την άμβλυνση των προβλημάτων που έχει συσσωρεύσει στον αγροτικό κόσμο το αυξημένο ενεργειακό κόστος. Μεταξύ άλλων, έχει προτείνει την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, την κάλυψη του κόστους των εφοδίων και ζωοτροφών για το μέρος που οφείλεται στην ακριβή ενέργεια, την επιστροφή του ΕΦΚ των καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης.

Ειδήσεις σήμερα

Εκκλησία της Ελλάδος: «Ψευδοπροφήτες» και «θαυματοποιοί» στο στόχαστρο - Πληθαίνουν τα φαινόμενα εμπορίου πίστης

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Έγκλημα πολέμου» για την G7 η ρωσική επίθεση στην Κρεμεντσούκ - Στους 16 οι νεκροί στο εμπορικό κέντρο

Survivor: O Νίκος Γιάννης… έσπασε το σερί του Άρη και τον «έβγαλε» στον τάκο – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης