Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει οριζόντια μείωση του ειδικού φόρου καυσίμων

Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει οριζόντια μείωση του ειδικού φόρου καυσίμων

«Σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι να αδικήσει κανέναν, σκοπός είναι να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας όσο περισσότερο μπορούμε», λέει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

adonis_ad
Σε μία εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις μέτρων για την ακρίβεια και μέχρι εκεί που αντέχει ο προϋπολογισμός θα γίνει παρέμβαση για να ανακουφιστούν οι πολίτες, όσο είναι εφικτό. Κοιτάμε πάντα την εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνουμε και διορθώνουμε ό,τι δεν πηγαίνει καλά. Σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι να αδικήσει κανέναν, σκοπός είναι να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας όσο περισσότερο μπορούμε, διαχειριζόμενοι μία παγκόσμια αναταραχή, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή τηλεοπτική συνέντευξή του.

«Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ήταν και παραμένει πολύ υψηλός, και αυτή η κυβέρνηση δεν έχει αυξήσει τους φόρους. Οριζόντια μείωση στον ειδικό φόρο καυσίμων δεν θα υπάρξει», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μega.

«Οι πρατηριούχοι έχει αναδείξει το κομμάτι των πρατηρίων που πουλάει βενζίνη κάτω της τιμής του διυλιστηρίου. Νόμος που να απαγορεύει να πουλάς φθηνότερα δεν υπάρχει. Άρα το υπουργείο Ανάπτυξης και η ΔΙ.Μ.Ε.Α (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς) κάνουν καθημερινούς ελέγχους, ωστόσο δε μπορούμε να βάλουμε πρόστιμο σε κάποιον που πουλά φθηνότερα. Μπορούμε να βάλουμε πρόστιμο σε κάποιον που πουλά ακριβότερα».

«Οι πρατηριούχοι θέτουν το εξής ζήτημα: γίνεται κάποιος να πουλά επί μακρού χρονικού διαστήματος κάτω από το κόστος; Προφανώς δε είναι λογικό. Το αν είναι προϊόν λαθρεμπορίας ή νοθείας, το βρίσκουν οι αρχές του κράτους. Ήδη έχουμε επικοινωνήσει με τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να διεξάγουμε ελέγχους σε πρατήρια που πωλούν κάτω του κόστους», επεσήμανε.

«Το αίτημα για οριζόντια μείωση του φόρου προσκρούει στην οικονομική μας πραγματικότητα. Η κυβέρνηση είναι ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα. Από τη μία, τη μεριά των πολιτών που θέλουν λιγότερους φόρους και του κράτους που δεν πρέπει να βρεθεί σε κίνδυνο», σημείωσε ο ίδιος συμπληρωματικά.

Σε ό,τι αφορά στα πρόστιμα και στη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων παρανομούν ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «ο νόμος για την αισχροκέρδεια, που έχουμε ψηφίσει, αφορά στην δημοσίευση της επιχείρησης που έχει πάρει πρόστιμο για ποσό άνω των 50.000 ευρώ ή που έχει πάρει πρόστιμο για δεύτερη φορά γι’ αυτόν τον λόγο».

Κλείσιμο
Τέλος ο υπουργός, σχετικά με τις προβλέψεις για την αύξηση των τιμών του πετρελαίου ανέφερε πως κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον ΟΠΕΚ, διαφάνηκε ανησυχία για την τιμή του πετρελαίου το 2022, καθώς πάρα πολλές χώρες έχουν αυξημένη ζήτηση πετρελαίου για πολλούς λόγους, ενώ – όπως είπε- και η πράσινη ατζέντα έχει δημιουργήσει την «τέλεια καταιγίδα» στην ενέργεια. Εάν σταματήσει ο πόλεμος με συμφωνία Ουκρανίας – Ρωσίας, θα είναι το πιο ευχάριστο σενάριο».



Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί «πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη - Σε λιγότερο από δύο ώρες έβρεξε 1,5 φορά περισσότερο από όλο τον Ιούνιο!

Ιερωμένος ο τεχνικός της Google που «ανακάλυψε» ότι τα ρομπότ έχουν συνείδηση

«Πάντα συντρέχουν λόγοι για πρόωρες εκλογές... αλλά και περισσότεροι να μην γίνουν» λέει ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης