ΥΠΕΞ: Ειδική απεσταλμένη για τα Δυτικά Βαλκάνια η Σοφία Γραμματά

ΥΠΕΞ: Ειδική απεσταλμένη για τα Δυτικά Βαλκάνια η Σοφία Γραμματά

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετέβη τις προηγούμενες εβδομάδες διαδοχικά σε Τίρανα, Σκόπια, Σεράγεβο, Βελιγράδι, Ποντγκόριτσα και Πρίστινα - Η Ελλάδα αποδίδει πρωταρχική σημασία στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων

σοφια-γραμματα-υεπξ
Τον ορισμό ειδικού απεσταλμένου του υπουργείου Εξωτερικών για τα Δυτικά Βαλκάνια αποφάσισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η πρέσβης στο Βουκουρέστι Σοφία Γραμματά, ορίστηκε ως ειδική απεσταλμένη, καθήκοντα τα οποία θα εκτελεί παράλληλα με τα τωρινά της καθήκοντα.

«Η Ελλάδα αποδίδει πρωταρχική σημασία στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών και σημειώνει: «Στο πλαίσιο αυτό προωθεί την εμπέδωση των διμερών σχέσεων στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και στηρίζει έμπρακτα την ευρωπαϊκή προοπτική τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών μετέβη τις προηγούμενες εβδομάδες διαδοχικά σε Τίρανα, Σκόπια, Σεράγεβο, Βελιγράδι, Ποντγκόριτσα και Πρίστινα.

H κ. Γραμματά ανέλαβε πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία, με παράλληλη διαπίστευση στη Μολδαβία το 2019. Προηγουμένως είχε διατελέσει διευθύντρια της Διεύθυνσης Χωρών Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης του υπουργείου Εξωτερικών.


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί «πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη - Σε λιγότερο από δύο ώρες έβρεξε 1,5 φορά περισσότερο από όλο τον Ιούνιο!

Ιερωμένος ο τεχνικός της Google που «ανακάλυψε» ότι τα ρομπότ έχουν συνείδηση

«Πάντα συντρέχουν λόγοι για πρόωρες εκλογές... αλλά και περισσότεροι να μην γίνουν» λέει ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης