Ουκρανία: Με τον Έλληνα πρόξενο στην Οδησσό συναντήθηκε μέλος της ΑΧΕΠΑ Ευρώπης

Ουκρανία: Με τον Έλληνα πρόξενο στην Οδησσό συναντήθηκε μέλος της ΑΧΕΠΑ Ευρώπης

Το μοναδικό προξενείο χώρας μέλους της Ε.Ε. που λειτουργεί στην πόλη, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο της ρωσικής επιθετικότητας

received_403843464956876__1_
Συνάντηση  με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Οδησσό της Ουκρανίας, Δημήτριο Δόχτση , είχε το μέλος της ΑΗΕΡΑ Μονάχου -Περιφέρειας 25 Ευρώπης- Ανδρέας Ζαπουνίδης.

Το  ελληνικό προξενείο της Οδησσού είναι το μοναδικό προξενείο χώρας μέλους της Ε.Ε. που λειτουργεί στο κομβικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομία λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Γενικός Πρόξενος ενημέρωσε το μέλος της AHEPA για την κατάσταση και τις ανάγκες τόσο της ελληνικής ομογένειας όσο και του υπόλοιπων κατοίκων της πόλης, ενώ τόνισε τις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας και Ουκρανίας. Συζητήθηκαν επίσης τρόποι με τους οποίους η ΑΗΕΡΑ, γνωστή για το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο,  θα μπορούσε να υποστηρίξει τον τοπικό πληθυσμό και τις προσπάθειες του προξενείου για την περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των δύο λαών.

Ο κ. Ζαπουνίδης από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο για την φιλοξενία του, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Κυβερνήτη ΑΗΕΡΑ Περιφέρειας 28 Ευρώπης κ. Δημοσθένη Μαμμωνά, με την ευχή να τερματιστεί γρήγορα η παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τονίζοντας πως θα μεταφέρει τα όσα συζητήθηκαν σε όλα τα μέλη της οικογένειας της ΑΗΕΡΑ. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ΑΗΕΡΑ  με το Emergency Relief Fund for UKRAINE, συλλέγει δωρεές και είδη πρώτης ανάγκης https://ahepa.org/appeal-for-ukraine-humanitarian-aid/.

Στην ιστορική Οδησσό, έδρα της Φιλικής Εταιρείας και σταυροδρόμι πολιτισμών, η παρουσία της Ελληνικής ομογένειας είναι σημαντική, ιδιαίτερη σημαντική η προσφορά του επιχειρηματία Παντελή Μπούμπουρα (άμισθος επίτιμος πρόξενος Γιάλτας) που με τις δωρεές και την αγάπη του για τον Ελληνισμό, ενίσχυσε τόσο την Ελληνική ομογένεια στην Οδησσό τη Μαριούπολη και τα υπόλοιπα κέντρα που κατοικούν Έλληνες, όσο και τη νέα γενιά της Ουκρανίας μέσω του Ιδρύματος Μπούμπουρα, ενώνοντας τους δύο λαούς με το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο. 

Ειδήσεις σήμερα:

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ «στα σκαριά» και ο Μητσοτάκης σε περιοδείες με εκλογικό χρώμα

Survivor: Ο τρίτος υποψήφιος προς αποχώρηση και η… αμνησία του Μαρτίκα – Δείτε βίντεο

Τζένιφερ Λόπεζ: Δείχνει όλες τις καμπύλες της μέσα από ένα φόρεμα με διαφάνειες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης