Προκαλεί η Τουρκία: Κατηγορεί τον Δένδια για... επεκτατικές βλέψεις μετά τις δηλώσεις του για την Αγία Σοφία

Προκαλεί η Τουρκία: Κατηγορεί τον Δένδια για... επεκτατικές βλέψεις μετά τις δηλώσεις του για την Αγία Σοφία

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έκανε αναρτήσεις για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης - «Αποτελεί πλάνη να κοιτάει κανείς την Κωνσταντινούπολη, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο»

hulusi-akar-nikos-dendias
Επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά τις δηλώσεις του για την επέτειο της Άλωσης.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε σειρά αναρτήσεων, καταλογίζοντας εσφαλμένα στον κ. Δένδια επεκτατικές βλέψεις, την ώρα που ο ίδιος περιορίστηκε απλώς να δηλώσει θλίψη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και για τον βανδαλισμό της Αυτοκρατορικής Πύλης.


«Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών.



Καταλογίζουν… επεκτατικές βλέψεις

Με μπαράζ αναρτήσεων, το τουρκικό υπουργείο αναφέρει ότι «αποτελεί πλάνη να κοιτάει κανείς την Κωνσταντινούπολη, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο. Όσοι λαχταρούν (την εποχή) πριν από 1000 χρόνια, ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος είναι εμπόδιο στην ειρήνη». 

Κλείσιμο


«Η Αγία Σοφία, η οποία χρησιμοποιείται ως τέμενος επί αιώνες, βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού έθνους από το 1453». 



«Είναι πολύ σοβαρό για να εξηγηθεί ακόμη και ως υποκρισία, το γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα, καθένα από τα οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, του 1500 και στην κατασκευή κινηματογράφων, εκθεσιακών αιθουσών, καταλυμάτων και αποθηκών στη θέση τους»



«Η ελληνική διοίκηση, που δεν δίνει ούτε χώρο ταφής στους μουσουλμάνους όταν πεθάνουν, προσπαθεί να εξαπατήσει τους δικούς της ανθρώπους με χονδροειδείς ψευδαισθήσεις και να καλύψει τις αδιέξοδες πραγματικότητες της. Ο ήλιος δεν σκεπάζεται με λάσπη».



«Τιμούμε τη μνήμη του Σουλτάνου Μωάμεθ το Πορθητή και του ηρωικού στρατού του, που κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη πριν από 569 χρόνια, με έλεος, ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν δελεάζει με χρήματα εθελοντές στρατιώτες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία - Τα ποσά που προσφέρει


«Πόλεμος νεύρων» για τα ελληνικά τάνκερ μετά το ρεσάλτο - Σε ιρανικό λιμάνι το ένα πλοίο


Αριστουργηματικός πίνακας του Κλοντ Μονέ αναμένεται να πουληθεί για 30 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης