Οικονόμου για Τσίπρα: Βρίσκεται σε προφανή σύγχυση και απόγνωση

Οικονόμου για Τσίπρα: Βρίσκεται σε προφανή σύγχυση και απόγνωση

 «Αυτό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και θα υλοποιηθεί στο ακέραιο είναι ότι θα επιστραφεί σε όσους έχουν εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ το 60% της υπερβάλλουσας αύξησης, και έως του ποσού των 600 ευρώ» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στην κριτική Τσίπρα από το βήμα της Βουλής  - Τροπολογία υπέβαλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και τις διακοπές ρεύματος

oikonomou_giannis1
Δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να τιθασεύει το κόστος της ενεργειακής κρίσης.

«Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε προφανή σύγχυση και απόγνωση από τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τις διεθνείς επιτυχίες της κυβέρνησης» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην απάντησή του ο κ.Οικονόμου.

«Οι διεθνείς κρίσεις και τα εθνικά προβλήματα όμως απαιτούν αξιοπιστία και σοβαρότητα, χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει ο κ. Τσίπρας» πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την ενεργειακή κρίση: «Αυτό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και θα υλοποιηθεί στο ακέραιο είναι ότι θα επιστραφεί σε όσους έχουν εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ το 60% της υπερβάλλουσας αύξησης».

Ολόκληρη η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου:

«Λίθοι καὶ πλίνθοι καὶ ξύλα καὶ κέραμος ἀτάκτως ἐρριμμένα". Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε προφανή σύγχυση και απόγνωση από τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τις διεθνείς επιτυχίες της Κυβέρνησης. Για αυτό και σήμερα επιδόθηκε σε ένα ακόμη κρεσέντο, με επιχειρήματα που αλιεύει από τα τρολ του διαδικτύου, αφορισμούς και μπόλικα ψέματα, όπως το συνηθίζει. Οι διεθνείς κρίσεις και τα εθνικά προβλήματα όμως απαιτούν αξιοπιστία και σοβαρότητα, χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει ο κ. Τσίπρας.

ΥΓ.: Επειδή επιμένει σκόπιμα να διαστρεβλώνει και επιμένει να ερμηνεύει τα μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια με την λογική των Tsipronomics, του ξαναλέμε: αυτό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και θα υλοποιηθεί στο ακέραιο είναι ότι θα επιστραφεί σε όσους έχουν εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ το 60% της υπερβάλλουσας αύξησης, και έως του ποσού των 600 ευρώ (όχι 600 ευρώ στον καθένα) και θα φορολογηθούν με 90% τα υπερέσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, μακράν το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Δεν ελπίζουμε ότι θα σταματήσει τα ψέματα. Με αυτά πορεύτηκε, με αυτά πορεύεται».


Κλείσιμο


Τσίπρας για Μητσοτάκη: Δεν βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με τα προβλήματα των πολιτών

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο νομοσχέδιο για την διαμόρφωση του εθνικού κλιματικού νόμου.

«Ένα χρόνο πριν σε αυτή την αίθουσα μετά από πρωτοβουλία της αείμνηστης Φ. Γεννηματά συζητούσαμε για την ανάγκη ενός βιώσιμου, δίκαιου κλιματικού νόμου για την κλιματική ουδετερότητα. Σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Σήμερα αυτό που συζητείται σε κάθε σπίτι και επιχείρηση είναι το υπαρξιακό πρόβλημα κάθε νοικοκυριού κάθε επιχείρησης» είπε αρχικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για να προσθέσει: «Και εσείς εδώ. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός όσο χρόνο βρίσκει βέβαια για να ασχοληθεί με τα προβλήματα των πολιτών και δεν βρίσκεται σε ιδιωτικές επισκέψεις με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να παρακολουθήσει αγώνες NBA, αντί να ψάχνει απαντήσεις για τα προβλήματα πολιτών μάλλον προσπαθεί να βρει απάντηση στο υπαρξιακό πρόβλημα της κυβέρνησής σας. Δεν βρίσκετε απάντηση όμως όσο και να ψάχνετε. Γιατί εσείς δημιουργείτε την χαοτική απόσταση ανάμεσα στην ανασφάλεια που αισθάνεται ο πολίτης και στις δικές σας απαντήσεις».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το κλιματικό νομοσχέδιο προστατεύει «τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων μεταφέροντας το κόστος στην κοινωνική πλειοψηφία. Η πράσινη μεταβαση είναι ο αναγκαίος δρόμος που όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να πορευτούμε. Αυτός ο δρόμος κοστίζει. Αυτό το κόστος είναι αναγκαίο να το επωμιστούμε για χάρη των επόμενων γενεών αλλά το ερώτημα είναι ποιος θα το πληρώσει. Εμείς λέμε να πληρωθεί με δικαιοσύνη. Οι έχοντες να αναλάβουν το μεγαλύτερο μερίδιο. Εσείς λέτε όπως πάντα να το αναλάβουν τα κορόιδα, νοικοκυριά, αγρότες μισθωτοί μην τυχόν και αναλάβουν το κόστος οι μεγάλες επιχειρήσεις όπως αυτές της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις τιμές τις βενζίνης και στα τιμολόγια ενέργειας λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να τιθασεύει το κόστος της ενεργειακής κρίσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τις ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου

Αλλαγές στο Δημόσιο: Οι... «συνοδοί ανελκυστήρα» και οι άλλες παρωχημένες ειδικότητες που καταργούνται

Τα 40 λεπτά του τρόμου στο Τέξας: Κλειδώθηκε με τα παιδιά στην τάξη και άρχισε να τα «γαζώνει»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης