Οικονόμου: Η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για τα καύσιμα

Οικονόμου: Η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για τα καύσιμα

«Γίνονται έλεγχοι σε όλο το φάσμα της αγοράς, και θα αξιοποιηθεί οτιδήποτε δημοσιονομικός πόρος υπάρχει» , είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

oikonomou_98
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στην αγορά των καυσίμων με στόχο την αντιμετώπιση της ακρίβειας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον Σκάι για τα καύσιμα, ανέφερε πως έχουν μπει «στο μικροσκόπιο» της κυβέρνησης, όπως έγινε και με την ενέργεια, που παρατηρήθηκαν πολλές στρεβλώσεις, μέτρα για να μην υπάρχουν οι απότομες διακυμάνσεις. «Γίνονται έλεγχοι σε όλο το φάσμα της αγοράς, και θα αξιοποιηθεί οτιδήποτε δημοσιονομικός πόρος υπάρχει» ξεκαθάρισε.

Για τις τιμές των προϊόντων ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «οι έλεγχοι είναι συνεχείς, και οι παραβάσεις τιμωρούνται με αυστηρότατες κυρώσεις. Οι κυρώσεις με νομοθετική μας παρέμβαση από εδώ και πέρα θα δημοσιοποιούνται, ώστε ο καταναλωτής να ξέρει ποια επιχείρηση βάζει πλάτη, στηρίζει, απορροφά μέρος του κόστους, και ποιοι λίγοι προσπαθούν πονηρά να αισχροκερδίσουν και πάνω στο κύμα των αυξήσεων να προσθέσουν επιπλέον δυσκολίες». 

Η πίεση στους πιο αδύναμους συνεχίζεται, αναγνώρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και γι’ αυτό η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αξιοποιήσει κάθε νέα δυνατότητα, «χωρίς όμως να τινάξουμε στον αέρα τη δημοσιονομική σταθερότητα και την πορεία της οικονομίας». 

«Είμαστε στο πλευρό πολιτών όσο διαρκεί η κρίση με μέτρα αποτελεσματικά, εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας στην ενέργεια, κάναμε αποφασιστικές παρεμβάσεις. Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η πλατφόρμα για να παίρνει ο κόσμος στους τραπεζικούς λογαριασμούς του την επιστροφή χρημάτων για χρεώσεις πάνω από 300 κιλοβατώρες σε όσους έχουν μέχρι 45.000 ευρώ εισόδημα και με τον καινούργιο τρόπο τιμολόγησης από τον Ιούλιο και μετά θα πληρώνουμε όλοι από 70% μέχρι 90% λιγότερες αυξήσεις. Ταυτόχρονα τρέχει το πρόγραμμα ενίσχυσης στα καύσιμα, έχουμε μειωμένο ΕΝΦΙΑ και αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός» υπενθύμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην πρωτοφανή κρίση που αντιμετωπίζει ο κόσμος μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο «εμφανίζεται να έχει λύσεις για όλους και για όλα». «Με ένα άρθρο και ένα νόμο θα λύσει όλα τα ζητήματα», δήλωσε, ωστόσο, εξήγησε, τα μέτρα που προτείνει o κ. Τσίπρας θα τίναζαν τον προϋπολογισμό στον αέρα προκαλώντας νέους φόρους όπως στην περίοδο της πρωθυπουργίας του.




Ειδήσεις σήμερα:

Άφαντος ο Θύμιος μετά το bullying - Τι λέει ο ο νεαρός που πέταξε βεγγαλικά στο σπίτι του

Τουρκικές προκλήσεις: Υπερπτήσεις πάνω από Αλεξανδρούπολη - Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Όχι σε προκλητικές ενέργειες»

Ο Ζελένσκι θέλει διεθνή συμφωνία για να αναγκαστεί η Ρωσία να καταβάλει πολεμικές αποζημιώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης