Γεωργιάδης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Μικρόψυχη η κριτική για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο

Γεωργιάδης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Μικρόψυχη η κριτική για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο

Ο υπουργός Ανάπτυξης εστίασε σε αναρτήσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος χαρακτήρισε απογοητευτική την παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού

adwnis_gewrgiadis
Μικρόψυχη και μεμψίμοιρη χαρακτήρισε την απόπειρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποβαθμίσει την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικο κογκρέσο ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Θα ήμουν χαρούμενος αν σήμερα εξήραν και από την αντιπολίτευση την ομιλία του πρωθυπουργού στο κογκρέσο. Με συγχωρείτε αλλά είναι εξαιρετικό δείγμα μικρόψυχης πολιτικής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες δεν μίλησε ως πρόεδρος της ΝΔ αλλά ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, μίλησε ως εκπρόσωπος του απανταχού ελληνισμού».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εστίασε σε αναρτήσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος χαρακτήρισε απογοητευτική την παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τι ντροπή! Γράφει, ο Σκουρλέτης για απογοήτευση. Έχει 67.000 followers και σε 2 ώρες, έχει πάρει 3 like. Τρεις άνθρωποι του είπαν μπράβο. Γιατί ούτε οι δικοί σας δεν δέχονται αυτά που λέτε, γιατί δεν υπάρχει Έλληνας που δεν νιώθει περηφάνια».

Ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε και δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ σημειώνοντας πως όλος ο κόσμος αντιλήφθηκε την καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας ενώ πρόσθεσε: «Για να καταλάβει ο κόσμος πόσο μικρόψυχοι είστε για το ταξίδι- σκεφτείτε να είμαστε στην Ελλάδα και αν έχει πάει Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, να τον υποδεχόταν με τουρκική σημαία και την επόμενη μέρα, 11 φορές να τον χειροκροτούσαν όταν θα μίλαγε για τη βόρεια Κύπρο. Θα λέγατε επιτυχία Ερντογάν. Τώρα που τα έκανε ο Μητσοτάκης για την Ελλάδα μας, ένας δεν είχε να πει κάτι παρά μόνο ο Σκουρλέτης. Έχει σημασία να ξεφύγετε από όρια της μικροψυχία. Θέλει μεγαλοσύνη και επιστρέφεται από τον λαό. Δεν θα χάνατε αν βγαίνατε μεγαλόψυχος, θα κερδίζατε σε ψήφους. Είμαστε πρώτα Έλληνες».

Παράλληλα, εξήγησε πως τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου και της Γερουσίας είναι αυτά που θα αποφασίσουν για την παροχή ή όχι F-16 στην Τουρκία.

Από την άλλη πλευρά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Ζαχαριάδης επιχείρησε αρχικά να ισορροπήσει μεταξύ των ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των αναρτήσεων Σκουρλέτη λέγοντας τα εξής: «Από χειροκροτήματα τα πήγαμε καλά. Δεν γνωρίζω πώς τα πήγαμε από δεσμεύσεις. Ευχόμαστε το ταξίδι αυτό να πέτυχε. Γιατί ξέρουμε, αν πετύχει κάτι ο πρωθυπουργός, θα το βρει μπροστά του ο επόμενος. Θα φανεί αν πέτυχε η επίσκεψη σύντομα. Πήγε εκεί ακολουθώντας το δόγμα του πιστού και προβλέψιμου συμμάχου».

Στη συνέχεια εξέφρασε προβληματισμό για το αν ο εξοπλισμός των ενόπλων δυνάμεων είναι εναρμονισμένος με τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας.

Κλείσιμο
Τέλος, από το Κίνημα Αλλαγής η Ευαγγελία Λιακούλη είπε: «περιμένουμε εμπράκτως να δούμε που θα καταλήξει το αίτημα του Λευκού Οίκου (σ.σ. για F16). Δεν θα κάνουμε απαξίωση ούτε θα υποβαθμίσουμε την αξία των πραγμάτων που έχουν εθνικό όφελος αλλά θα είμαστε προσεκτικοί γιατί άλλο η διπλωματία άλλο PR».

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζει τον εκβιασμό ο Ερντογάν: Δεν μπορούμε να κάνουμε με Σουηδία και Φινλανδία το λάθος που κάναμε με την Ελλάδα

Κλήθηκαν για κατάθεση οι δυο ψαράδες που είναι βασικοί ύποπτοι για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Σε κλίμα οδύνης το «τελευταίο αντίο» στον 14χρονο από τα Σεπόλια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης