Συνέδριο ΝΔ- Νίκος Ρωμανός: «Η δημοκρατία και η πρόοδος βρίσκονται σε αυτήν εδώ την αίθουσα»

Συνέδριο ΝΔ- Νίκος Ρωμανός: «Η δημοκρατία και η πρόοδος βρίσκονται σε αυτήν εδώ την αίθουσα»

Ο διευθυντής του γραφείου τύπου του κόμματος, Νίκος Ρωμανός μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «Δημοκρατική και λαϊκή είναι η παράταξη που εδώ και 48 χρόνια εκφράζει πλατιές λαϊκές πλειοψηφίες, ενόσω άλλοι πάλευαν να περάσουν το 3%»

ROMA
«Είναι αναμφίβολο ότι ο πολιτικός διάλογος περιστρέφεται γύρω από τις έννοιες της δημοκρατίας και της προόδου. Ακούστηκε χθες από τον πρωθυπουργό μας, ακούγεται και από άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Ποιος, λοιπόν, έχει δίκιο; Αν ψάξουμε τη δημοκρατία και την πρόοδο στα λόγια, έχουν δίκιο εκείνοι. Κάνοντας μια αναζήτηση στο Google, θα βρει κανείς ομιλίες του κυρίου Τσίπρα, του κυρίου Ανδρουλάκη, άλλων διεκδικητών της ηγεσίας για την κεντροαριστερά. Το πρόβλημα με την αναζήτηση στο Google είναι ακριβώς αυτό ότι ψάχνει, βρίσκει και εμφανίζει μόνο λόγια. Αν όμως αναζητήσουμε τη δημοκρατία και την πρόοδο στις πράξεις, θα δούμε ότι η δημοκρατία και η πρόοδος βρίσκονται σε αυτήν εδώ την αίθουσα», τόνισε στην ομιλία του στο 14ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο διευθυντής του γραφείου τύπου του κόμματος, Νίκος Ρωμανός.

Ο κ. Ρωμανός επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «δημοκρατική και προοδευτική είναι η παράταξη που εγκαθίδρυσε τη δημοκρατία στη χώρα. Είναι η παράταξη που έχει αναδείξει τους περισσότερους αρχηγούς και έχει κάνει τα περισσότερα συνέδρια από κάθε άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα. Δημοκρατική και λαϊκή είναι η παράταξη που εδώ και 48 χρόνια εκφράζει πλατιές λαϊκές πλειοψηφίες, ενόσω άλλοι πάλευαν να περάσουν το 3%. Λαϊκή και προοδευτική είναι η παράταξη εκείνη που βελτιώνει την ζωή όλων και κυρίως των πιο αδύναμων, μειώνοντας τη γραφειοκρατία, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους και εξοικονομώντας τους χρόνο και χρήμα μέσα από την επανάσταση της ψηφιακής διακυβέρνησης. Προοδευτικό και λαϊκό είναι να δίνεις τα πανεπιστήμια πίσω στους φοιτητές και τους καθηγητές γκρεμίζοντας κάθε μέρα στην πράξη τα άσυλα ανομίας. Προοδευτική είναι η κεντροδεξιά κυβέρνηση που για πρώτη φορά εισάγει εθνικό σχέδιο για την ισότητα».

Τέλος, σημείωσε ότι «προοδευτικό και δημοκρατικό σε αυτή τη χώρα είναι να κάνει ένας πρωθυπουργός αυτά που έλεγε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προοδευτικό και δημοκρατικό είναι να κοιτάει ένας πρωθυπουργός τους πολίτες στα μάτια, με την ίδια ευκολία πριν και μετά τις εκλογές. Προοδευτική και δημοκρατική είναι η αλήθεια! Για αυτό η πρόοδος σε αυτή τη χώρα μεταφράζεται διαχρονικά σε δύο λέξεις: Νέα Δημοκρατία! Και ο μοναδικός εκφραστής του ρεαλισμού και της προόδου στο σημερινό πολιτικό σύστημα είναι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης». 


Ειδήσεις σήμερα:

Θεράπων ιατρός Μαλένας: «Δύο ώρες πριν πεθάνει το παιδί έπαιζε και περπατούσε, δεν μπορεί να είχε ηπατική ανεπάρκεια»

To αεροπλάνο του Πούτιν για τη «συντέλεια του κόσμου» και ο συμβολισμός του στην παρέλαση της 9ης Μαΐου

ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ; Αύριο αποφασίζουν την ονομασία τα μέλη του κόμματος

  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης