Συνέδριο ΝΔ - Μπρατάκος: Κοιτάζουμε μπροστά, υπηρετούμε και προετοιμάζουμε το μέλλον της πατρίδας

Συνέδριο ΝΔ - Μπρατάκος: Κοιτάζουμε μπροστά, υπηρετούμε και προετοιμάζουμε το μέλλον της πατρίδας

Ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη για ένα κόμμα ανοιχτό και όχι συρρικνωμένο, ένα κόμμα διευρυμένο ικανό να ενσωματώνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ειδικά της νέας γενιάς

mpratakos-nd-5
«Η ΝΔ το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης είναι μια παράταξη που δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει στο μέλλον με ορίζοντα όχι μόνο το σήμερα αλλά και το αύριο, με όραμα και ευθύνη για τις γενιές που έρχονται», τόνισε ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκος, ανοίγοντας τον κύκλο των ομιλιών κατά τη δεύτερη μέρα του 14ου Τακτικού Συνεδρίου του Κόμματος.

Ξεκινώντας με μια ιστορική αναδρομή στην οποία έδωσε το στίγμα των προηγούμενων ηγεσιών της ΝΔ επισήμανε ότι «το μέλλον έχει ως πυξίδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας, ο πρόεδρος του κόμματός μας, όταν ζήτησε την ψήφο των Ελλήνων για να προωθήσει μεταρρυθμίσεις οι οποίες δεν είχαν γίνει ποτέ στο παρελθόν, για να βάλει τη χώρα σε μια νέα πορεία».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση, συμπληρώνοντας τον τρίτο χρόνο της θητείας της, δεν πανηγυρίζει για όσα έχει πετύχει, για το γεγονός ότι κράτησε τη χώρα όρθια μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, για το γεγονός ότι παρά το αντίξοο περιβάλλον έχει ήδη εφαρμόσει το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός της. «Αυτό που έχουμε μάθει και συνεχίζουμε να κάνουμε, αυτό που μας υπαγορεύει η ιστορία της παράταξής μας είναι να κοιτάζουμε μπροστά. Να υπηρετούμε και να προετοιμάζουμε το μέλλον της πατρίδας», τόνισε.

Αναγνώρισε ότι είναι δικαιολογημένος ο φόβος και η ανασφάλεια λόγω της έκρηξης της ακρίβειας σε ένα περιβάλλον που βιώνουμε τις συνέπειες από τις κρίσεις της πανδημίας και της εισβολής στην Ουκρανία. «Δεν πρέπει όμως και δεν θα αφήσουμε τα συναισθήματα αυτά να μετατραπούν σε απόγνωση και θυμό και να οδηγήσουν τη χώρα ξανά στην αστάθεια και την οπισθοχώρηση».

Με αναφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία τόνισε ότι οι δυνάμεις της προόδου δεν υποχωρούν μεν αλλά ταυτόχρονα και οι δυνάμεις του λαϊκισμού είναι ξανά εδώ. «Εναπόκειται σε μας, λοιπόν, να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επικρατήσουν στη χώρα μας».

Τόνισε την ανάγκη για ένα κόμμα ανοιχτό και όχι συρρικνωμένο, ένα κόμμα διευρυμένο ικανό να ενσωματώνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ειδικά της νέας γενιάς.

Κλείσιμο
«Για να κερδίσουμε τη μάχη χρειαζόμαστε ένα κόμμα που θα βρίσκεται σε επαφή και θα ανανεώνει διαρκώς τις δεσμεύσεις του για τις νέες και για τους νέους, για τους αγρότες, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες, για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, για τη μεσαία τάξη, για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις, για τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά κυρίως για τους αδύναμους πολίτες».

Υπογράμμισε πως «η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντα ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα κι έτσι πρέπει να παραμείνει». Έκανε αναφορά στα μέτρα που ελήφθησαν στη διάρκεια της πανδημίας και στα επιτεύγματα της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί.

«Πάνω απ' όλα πάμε να μετρηθούμε και να επικρατήσουμε με επικεφαλής τον ηγέτη της παράταξής μας, τον αρχηγό της ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν πολιτικό με όραμα για το μέλλον του τόπου, έναν ηγέτη ουσίας και συναίνεσης, έναν ηγέτη που εμπνέει και τον εμπιστευόμαστε, τον σημερινό και αυριανό πρωθυπουργό της χώρας, για το καλό της Ελλάδας μας, για το καλό των παιδιών μας», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Θεράπων ιατρός Μαλένας: «Δύο ώρες πριν πεθάνει το παιδί έπαιζε και περπατούσε, δεν μπορεί να είχε ηπατική ανεπάρκεια»

To αεροπλάνο του Πούτιν για τη «συντέλεια του κόσμου» και ο συμβολισμός του στην παρέλαση της 9ης Μαΐου

ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ; Αύριο αποφασίζουν την ονομασία τα μέλη του κόμματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης