Αντιπαράθεση Τσακαλώτου - Ανδρουλάκη για τις γαλλικές εκλογές και την άνοδο της Λεπέν

Αντιπαράθεση Τσακαλώτου - Ανδρουλάκη για τις γαλλικές εκλογές και την άνοδο της Λεπέν

«Η Λεπέν είναι η λαϊκιστική απάντηση στην έλλειψη προοδευτικών πολιτικών» αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών  απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - «Ξεπλένεις την ακροδεξιά» η απάντηση από το  ΠΑΣΟΚ

lepen2
Αντιπαράθεση με αφορμή τις Γαλλικές εκλογές ξέσπασε ανάμεσα στον Ευκλειδη Τσακαλώτο και το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής. Σε ανάρτηση του, ο πρώην υπουργος Οικονομικών εγκαλεί τον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας «αν ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι η κεντρική συμβολή του Μακρόν στη γαλλική πολιτική είναι ότι προωθεί προοδευτικές κοινωνικές πολιτικές, προφανώς δεν έχει καταλάβει πολλά από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία. Η Λεπέν είναι η λαϊκιστική απάντηση στην έλλειψη τέτοιων πολιτικών και σε έναν ηγέτη με άψογα νεοφιλελεύθερα διαπιστευτήρια. Άλλο η ανακούφιση για την ήττα της Λεπέν, κι άλλο το να μην βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι. Να μην βλέπουμε ποιες πολιτικές της έστρωσαν τον δρόμο.

Ελπίζω ειλικρινά να μην είναι αυτό το σοσιαλδημοκρατικό όραμά του για το μέλλον. Αλλιώς ζήτω πού καήκαμε».

Άμεση ήταν η απάντηση από την Τρικούπη. «Ο κ. Τσακαλώτος μπέρδεψε τις κοινές πολιτικές της ΕΕ στις οποίες κάνει ρητή αναφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης στην δήλωση του για την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, με τις κοινωνικές πολιτικές του Γάλλου Προέδρου. Αλλά προφανώς κάτι έπρεπε να πει…»

Και συνεχίζουν: «Επισημαίνουμε στον κ. Τσακαλώτο ότι η Μαρίν Λεπέν δεν είναι η λαϊκιστική απάντηση , όπως την αναφέρει στην ανάρτηση του, αλλά το σύμβολο της μισαλλοδοξίας και της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς. Έξαλλου, έχουν παράδοση να ξεπλένουν την ακροδεξιά, όπως έκαναν επί σχεδόν πέντε χρόνια, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του με τον ακροδεξιό συνεταίρο τους στην διακυβέρνηση, Πάνο Καμμένο. Η σύγχυση είναι προφανώς προϊόν της συνήθειας τους να αναφέρουν ως συντρόφους τους τα πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που διακοσμούν το δήθεν προοδευτικό τους μέτωπο.

Εμείς πορευόμαστε με γνώμονα την πρόοδο, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. Έχουμε καθαρές θέσεις: Δεν είμαστε και με την επιστήμη και απέναντι της. Δεν είμαστε και με το διεθνές δίκαιο αλλά και με τον εισβολέα, όπως ακούσαμε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».


Tsak_26_4
Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

«Για εμένα, δεν ήταν άνθρωποι» λέει για τα θύματά του ο «δολοφόνος κλόουν» σε ανατριχιαστικές ηχογραφήσεις

Το Πασχαλιάτικο «ξέσπασμα» μετά από δύο χρόνια καραντίνας - Δείτε βίντεο

Η εξαγορά του Twitter από τον Μασκ δίχασε και το Κογκρέσο: Ποιοι χάρηκαν και ποιοι δυσαρεστήθηκαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης