Ακρίβεια - Οικονόμου: Η ΕΕ πρέπει να πάρει γενναία μέτρα, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τις επιπτώσεις

Ακρίβεια - Οικονόμου: Η ΕΕ πρέπει να πάρει γενναία μέτρα, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τις επιπτώσεις

Η Κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και έχει διαθέσει στην κοινωνία συνολικά 4 δισεκατομμύρια ευρώ, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Από την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώνονται τα ονόματα αυτών που αισχροκερδούν

oikonomou_it_3239017-1
Για την ακρίβεια, που είναι το μείζον πρόβλημα αυτή τη στιγμή, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας πως η συγκυρία στην οποιά ζούμε είναι «εκρηκτική».

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι από την πρώτη στιγμή που το πρόβλημα της ακρίβειας εμφανίστηκε με απειλητικές διαθέσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί να το αντιμετωπίσει και για το λόγο αυτό έχει διαθέσει στην κοινωνία και κυρίως σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, συνολικά 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj8wo7xmymtt)


Ερωτηθείς για την αισχροκέρδεια, είπε αρχικά πως σε ότι αφορά την ενέργεια, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι τα τυχόν υπερκέρδη των εταιρειών, όταν και αν βεβαιωθούν από την ΡΑΕ, θα φορολογηθούν σε ποσοστό 90% και τα χρήματα θα επιστραφούν μέσω του προϋπολογισμού και πάλι στην κοινωνία.

Κλείσιμο
Σε ότι αφορά την αισχροκέρδεια στην αγορά, είπε ότι γίνονται συστηματικοί έλεγχοι και βεβαιώνονται πρόστιμα στους παραβάτες. Συμπλήρωσε πως από την επομένη εβδομάδα, όταν και θα λυθεί και το νομικό πρόβλημα, θα ανακοινώνονται τα ονόματα των παραβατών για να γνωρίζουν οι καταναλωτές ποιοι αισχροκερδούν.

Ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε ότι «δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της ακρίβειας στο σύνολο τους και πρέπει η Ε.Ε. να βοηθήσει παίρνοντας ουσιαστικά και γενναία μέτρα, καθώς το πρόβλημα αφορά όλα τα κράτη».

Πρόσθεσε δε πως «μέχρι να πάρει μπροστά η Ε.Ε.», η ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών. Προειδοποίησε ακόμα πως αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τότε εκτός από την ανθρωπιστική κρίση θα βρεθούμε μπροστά και σε μια νέα κρίση λαϊκισμού.


Ειδήσεις σήμερα:

Τέρας ψυχραιμίας ο Αναγνωστόπουλος, «εξέταζε» τους μάρτυρες - Η κατάθεση που κατέρριψε τους ισχυρισμούς του

Όλα όσα ταλαιπώρησαν τον Αντώνη Συκάρη μέχρι την κατάκτηση του Νταουλαγκίρι στο Νεπάλ

Καιρός: Στους 22 βαθμούς θα φτάσει σήμερα ο υδράργυρος - Η πρόγνωση μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης