Τόνι Μπλερ από το Φόρουμ των Δελφών: Ανησυχώ πολύ σε ό,τι αφορά τη Ρωσία

Τόνι Μπλερ από το Φόρουμ των Δελφών: Ανησυχώ πολύ σε ό,τι αφορά τη Ρωσία

«Δεν μπορώ να φανταστώ τον Πούτιν εκείνης της εποχής να έχει κάνει έναν τόσο λάθος υπολογισμό» είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

tony-blair
«Γνώρισα τις δύο ενσαρκώσεις (πρόσωπα) του Πούτιν και η αγωνία που έχω τώρα είναι ότι γινόμαστε μάρτυρες μιας τρίτης», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, μιλώντας στο 7ο οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Αυτό που μού προκαλεί άγχος είναι ότι υπάρχει μια τρίτη “ενσάρκωση” καθώς δεν μπορώ να φανταστώ τον Πούτιν εκείνης της εποχής να έχει κάνει έναν τόσο λάθος υπολογισμό. Όταν το κάνεις αυτό, σημαίνει ότι περιστοιχίζεσαι από ανθρώπους που δεν σου λένε κάτι που δεν θέλεις ν’ ακούσεις», ανέφερε ο Τόνι Μπλερ, σχολιάζοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τους χειρισμούς του Ρώσου προέδρου.

«Το γεγονός πως πίστεψε ότι θα πάει στην Ουκρανία και οι Ουκρανοί δεν θα πολεμούσαν για να υπερασπιστούν τα εδάφη τους είναι μια πολύ λανθασμένη κρίση», τόνισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνοντας πως «όποιος συναντά τη νέα γενιά της Ουκρανίας ξέρει ότι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν».

Σχολιάζοντας αν μπορούσε να έχει κάνει κάτι καλύτερα η Δύση σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με τη Ρωσία σημείωσε ότι αυτή η ιδέα ότι η Δύση ξεκινάει από θέση εχθρική απέναντι στη Ρωσία είναι λάθος, αντίθετα υπήρχε απογοήτευση για το γεγονός ότι δεν μπορούσε να αναπτυχθεί μια λειτουργική σχέση μεταξύ των δύο πλευρών.

«Τα τελευταία χρόνια, όταν με ρωτούν για τη Ρωσία απαντώ ότι μπορώ να κάνω αναλύσεις για σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου αλλά σε ό,τι αφορά τη Ρωσία δεν ξέρω αν πρέπει ν’ ανησυχώ απλώς ή ν’ ανησυχώ πολύ. Και σήμερα προφανώς ανησυχώ πολύ», υπογράμμισε.

Με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία προ των πυλών, ο Τόνι Μπλερ αναφέρθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας ότι «έχει κάνει καλή δουλειά, έχει κάνει οικονομικές αλλαγές», επισήμανε ότι «χρειαζόμαστε τη Γαλλία να είναι ισχυρή» κι εκτίμησε πως μια ενδεχόμενη νίκη Λεπέν «θα είναι σίγουρα μια μεγάλη αλλαγή και πρόκληση», επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο γαλλικός λαός θα είναι αυτός που τελικά θα αποφασίσει.

Μιλώντας δε ευρύτερα για την πολιτική, σήμερα, είπε ότι αυτό που λείπει από τη Δύση είναι η στρατηγική, ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός.

Ειδήσεις σήμερα:

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ο Μάνος Δασκαλάκης δίνει απαντήσεις στο «Φως στο Τούνελ» - Δείτε βίντεο

The Masked Singer: Η… αποκάλυψη της Μέλισσας και το «μωρό» που ήθελε να πάρει αγκαλιά τον Σάκη Ρουβά – Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός: Από τους 27.000 νεκρούς στην Ελλάδα, οι 22.000 ήταν ανεμβολίαστοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης