ΠΑΣΟΚ: Εξυγίανση των οφειλών μέχρι το συνέδριο και απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά επιδιώκει η ηγεσία

ΠΑΣΟΚ: Εξυγίανση των οφειλών μέχρι το συνέδριο και απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά επιδιώκει η ηγεσία

Στις 20 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο όπου δεν αποκλείεται να υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις – Η δημοσκοπική άνοδος δίνει ελπίδα για νέα προοπτική του κόμματος

androulakis
Ένα μεγάλο βαρίδι, για πολλά χρόνια, της Χαριλάου Τρικούπη ήταν η οικονομική ασφυξία που υπέστη το ΠΑΣΟΚ, και οι τεράστιες οφειλές στις τράπεζες. Ένα συχνό και πικρό ερώτημα που έθεταν οι αντίπαλοι του, ήταν «τι γίνεται με τα χρέη του κόμματος;». Το ιστορικό κόμμα βρέθηκε σε δυσμενή θέση τα προηγούμενα χρόνια και χρειάστηκαν επώδυνες θυσίες για να αντιμετωπιστούν. Όμως, τον τελευταίο καιρό οι εκκρεμότητες τακτοποιούνται.

Ήδη από την Φώφη Γεννηματά, ένα σημαντικό μέρος των οφειλών μπήκε σε ροή ρύθμισης, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δεσμευτεί δημοσίως ότι ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι του χρέους θα έχει αποπληρωθεί έως το συνέδριο του κόμματος που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 20-22 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε χθες στην συνεδρίαση της ΚΠΕ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχει ξεκαθαρίσει πώς από εδώ και έπειτα οποιαδήποτε δαπάνη του κόμματος θα αναρτάται αναλυτικά στο διαδίκτυο για να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Αυτό είναι κάτι που υπογράμμισε και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του (lifo), λέγοντας ότι θέλει «να είμαστε σε όλα εντάξει και οι πολίτες να γνωρίζουν ότι κάνουμε νέα αρχή. Τα κόμματα χρηματοδοτούνται από τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι πρέπει να βλέπουν που πάνε οι φόροι τους».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του protothema.gr, πριν από λίγες εβδομάδες ο πρόεδρος του κόμματος μαζί με στενούς συνεργάτες του είχε συνάντηση διάρκειας δύο ωρών με ανώτατα τραπεζικά στελέχη ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση. Η άνοδος που εμφανίζει στις δημοσκοπήσεις δίνει ελπίδα και προσδοκίες για καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών και ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι αποφασισμένος να αποδείξει στην κοινωνία ότι μιλά με ειλικρίνεια και μπορεί να λύσει όποια προβλήματα και προκλήσεις βρεθούν στον δρόμο του, ξεκινώντας από τα του οίκου τους. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντος του, για να αποδείξει ότι έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στο κόμμα που το χαρακτηρίζει η υπευθυνότητα και η προοπτική ελπίδας.

Το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο κ. Ανδρουλάκης, έως το συνέδριο δηλαδή, ενδεχομένως να μην είναι και τυχαίο λένε έμπειρα στελέχη. Εκτιμούν ότι ίσως να συνδέεται και με την ονομασία του κόμματος, η οποία θα αποφασιστεί αφού υπάρξει συνεννόηση και συμφωνία από όλες τις πτέρυγες. Δεν αποκλείεται να μελετάται η επιστροφή του «ΠΑΣΟΚ» στην μαρκίζα μαζί με άλλο συνθετικό.




Ειδήσεις σήμερα:

Βροχές και χιόνια -  Πόσο θα διαρκέσει η νέα ψυχρή εισβολή

«Λίφτινγκ» στο ύψος και τη διάρκεια των προστίμων για χρέη προς τους Δήμους

Ο Μπάιντεν δεν σκοπεύει να πάει στο Κίεβο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης