Συνάντηση Βαρθολομαίου - Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή

Συνάντηση Βαρθολομαίου - Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει με την οικογένειά του στην Κωνσταντινούπολη μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, όποτε και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα

tsipras-vartholomaios-75
Δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο αναμένεται να γίνει αύριο, Κυριακή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισκεπτόμενος το Φανάρι.

Αφορμή για τη συνάντηση αποτελεί σχετική πρόσκληση που είχε απευθύνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης προς τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα, ενώ επικαιροποιήθηκε όταν ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον Οικουμενικό Πατριάρχη για να του ευχηθεί «ταχεία ανάρρωση», κατά την νοσηλεία του από κορωνοιό, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αναπόδραστα, ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία αναμένεται να επισκιάσουν την αυριανή συνάντηση του πνευματικού ηγέτη των απανταχού Ορθοδόξων με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ιδίως μετά την ανακήρυξη της Ουκρανικής Εκκλησίας σε αυτοκέφαλη, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση της Μόσχας.

«Το Πατριαρχείο μας και εγώ ως άτομο έχουμε γίνει στόχος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.κ. Βαρθολομαίος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk στα μέσα της περασμένης εβδομάδας και πρόσθεσε ότι «σήμερα βλέπουμε πόσο δίκιο είχαμε που ενεργήσαμε με αυτόν τον τρόπο. Θα θέλαμε, ωστόσο, το Ρωσικό Κράτος και η Εκκλησία να μην μας δείχνουν τόση εχθρότητα, προς εμένα και προς το πατριαρχείο, και να αποδέχονται αυτήν την απόφαση».

Κίνηση στήριξης

Σε αυτό το πλαίσιο, η αυριανή συνάντηση εκλαμβάνεται, εκ των πραγμάτων, ως κίνηση στήριξης του κ.κ. Βαρθολομαίου, σε μια στιγμή που ο ίδιος στοχοποιείται από τον Ρώσο Πρόεδρο. Πρόκειται, άλλωστε, για τον πνευματικό ηγέτη του Οικουμενικού Ελληνισμού κι ενώ στο στοιχείο της Οικουμενικότητας του Ελληνισμού αναφέρθηκε ιδιαίτερα ο κ. Τσίπρας, κατά την τελευταία τοποθέτησή του στη Βουλή, λέγοντας πως «είμαστε και Δύση και Ανατολή και βορράς και νότος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει με την οικογένειά του στην Κωνσταντινούπολη μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, όποτε και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός και ο αδερφός της μικρής Πωλίνας που σκοτώθηκε μαζί με τους γονείς τους από Ρώσους σαμποτέρ

Διεκόπη η εκκένωση της Μαριούπολης - Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν, λένε οι Ουκρανοί

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Περίμενα να δω μία μάνα συντετριμμένη αλλά...» - Η μαρτυρία που ανατρέπει τα δεδομένα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης