Σκανδαλίδης: Ο Μητσοτάκης μεταπίπτει σε φθηνό κομματάρχη

Σκανδαλίδης: Ο Μητσοτάκης μεταπίπτει σε φθηνό κομματάρχη

«Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αντιθεσμικής λειτουργίας και κομματικού πατριωτισμού ο πρωθυπουργός επέλεξε να ζητήσει συγνώμη και να αναφωνήσει ντροπή, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα» δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης

skandalidis
Την έντονη αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής για την επιλεκτική αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν από την σκευωρία Novartis που έστησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξέφρασε ο Κώστας Σκανδαλίδης με παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αντιθεσμικής λειτουργίας και κομματικού πατριωτισμού ο κ. Πρωθυπουργός επέλεξε να ζητήσει συγνώμη και να αναφωνήσει ντροπή, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα για τα δέκα συνολικά πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν στην υπόθεση Novartis και ουσιαστικά αθωώθηκαν πανηγυρικά. Και αναφέρθηκε ονομαστικά μόνο στα στελέχη της Ν.Δ. Αντιπαρέρχομαι την πολιτική απρέπεια που υποδηλώνει την κομματική αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για την λειτουργία των θεσμών. Δεν είχαμε σκοπό να δώσουμε συνέχεια αν σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν προέβαινε, μετά την αυτονόητη αντίδραση του κ. Βενιζέλου, στην απίστευτη δήλωση ότι είναι δουλειά του κ. Ανδρουλάκη να υποστηρίξει τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ» και πρόσθεσε «Αλήθεια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Στουρνάρας Κεντρικός Τραπεζίτης της Χώρας, ο Ανδρέας Λοβέρδος για πολλά χρόνια Υπουργός σε διαφορετικές Κυβερνήσεις και ο Γιώργος Κουτρουμάνης δεν άξιζαν της Πρωθυπουργικής προσοχής;

Δυστυχώς, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πιστοποίησε μια ακόμη θλιβερή πραγματικότητα. Ότι ο κ. Μητσοτάκης από το βάθρο του δήθεν σύγχρονου Πρωθυπουργού μεταπίπτει εν όψη των δυσκολιών της διακυβέρνησής του σε φθηνό κομματάρχη που ασεβεί απέναντι στους θεσμούς και ιδιαίτερα αυτόν της Δικαιοσύνης. Κρίμα!».

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος είπε μεταξύ άλλων πως: «δεν μίλησε ο πρωθυπουργός για να μη δώσει ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να σπεκουλάρει! Πολύ ορθώς η κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αρχειοθέτηση των υποθέσεων στελεχών που προέρχονται από δικό της χώρο. Το ίδιο έπρεπε να κάνει και το ΚΙΝΑΛ».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Σαρακιώτης χαρακτήρισε «πρωτοφανές» το να λέγεται πως στη χώρα μας η Novartis ήταν σκευωρία ενώ αντιδρώντας ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης απάντησε: «ο πρωθυπουργός σέβεται τους θεσμούς, αναφέρθηκε σε σκευωρία και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγνώμη αυτό είναι ένα ζητούμενο γιατί δεν είναι μόνο κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα 10 άτομα αλλά τα παιδιά και οι γυναίκες τους που έβλεπαν να διασύρονται στα ΜΜΕ και στη βουλή! Αυτό κυριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν το σκέφτεστε; Πως θα νιώθατε αν σας βλέπανε να σας κατηγορούσαν;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης