«Ο Στυλιανίδης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, όμως ο πήχης είναι πολύ ψηλότερα» δήλωσε ο Οικονόμου

«Ο Στυλιανίδης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, όμως ο πήχης είναι πολύ ψηλότερα» δήλωσε ο Οικονόμου

 «Πρέπει να αξιολογήσουμε τι δεν δούλεψε σωστά» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - «Τον ακούσαμε να λέει ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δε ζητά εκλογές» δήλωσε για τον Νίκο Ανδρουλάκη - Τι είπε για τις αποζημιώσεις στην Αττική Οδό και τις διακοπές ηλεκτροδότησης

oikonomou_giannis
Απαντώντας στην κριτική των τελευταίων ημερών για τη διαχείριση των προβλημάτων που ανέκυψαν με την κακοκαιρία «Ελπίδα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, «απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού», ωστόσο επισήμανε ότι «δεν φτάσαμε στο επίπεδο που θέλαμε, ο πήχης είναι πολύ ψηλότερα».

«H κυβέρνηση δεν αποποιείται των ευθυνών της, ούτε κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, υπήρχε ένα επίπεδο αντίδρασης που απείχε πολύ από αυτό που θα θέλαμε» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιάννης Οικονόμου.


Υπογράμμισε ακόμη ότι καταβάλλεται «κάθε προσπάθεια για να φτάσει το ρεύμα και στα τελευταία σπίτια», ενώ για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τα εξής: «είναι μία απολύτως αναμενόμενη κίνηση με βάση το ήθος και το ύφος που έχει επιλέξει» .

Ειδικότερα, σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «είναι μία απολύτως αναμενόμενη κίνηση με βάση το ήθος και το ύφος που έχει επιλέξει» και πρόσθεσε ότι «είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ακούσουν τις θέσεις μας οι πολίτες και να θυμηθούν τι κόμμα ήταν και τι κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «είναι ένας ευγενής άνθρωπος με επιδερμική όμως προσέγγιση», διευκρινίζοντας ότι δεν έχει συγκεκριμένες προτάσεις. «Τον ακούσαμε προηγουμένως να λέει ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δε ζητά εκλογές» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι αντιφατικό.


«Ο πρωθυπουργός στηρίζει όλους τους υπουργούς»

Κλείσιμο
«Πρέπει να αξιολογήσουμε τι δεν δούλεψε σωστά» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα μετά την επέλαση του χιονιά σε δήμους της Αττικής. 

Για τα όσα δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και τη μη ονομαστική αναφορά του Πρωθυπουργού σε προβλήματα, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Οικονόμου σχολίασε ότι «η συζήτηση για την απόδοση πολιτικών ευθυνών είναι άχαρη, ειδικά όταν υπάρχει κόσμος που ταλαιπωρείται».

Όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση στηρίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε και με τη δημιουργία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «και προφανώς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού ο κ. Στυλιανίδης, δε φτάσαμε στο επίπεδο που θέλαμε, ο πήχης είναι πολύ ψηλότερα».

Οι διακοπές ηλεκτροδότησης 

Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να φτάσει το ρεύμα και στα τελευταία σπίτια διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος προσδιόρισε τον αριθμό των κατοικιών στις οποίες δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στις 2.000 – 3.000 περίπου από τις 200. 000 διακοπές λόγω κακοκαιρίας. Εξέφρασε επίσης την προσδοκία του ότι ενδεχομένως και μέχρι αύριο να έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα. «Ο ΔΕΔΔΗΕ δε θα σταματήσει μέχρι να φτάσει ρεύμα και στο τελευταίο σπίτι» ανέφερε. Ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι υπάρχει ήδη επεξεργασία για ένα μοντέλο αποζημιώσεων των καταναλωτών και στην περίπτωση της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

Για αποζημιώσεις από την Αττική Οδό και αν αφορούν και τον επιβάτη εκτός από τον οδηγό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες και η διαδικασία θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας, κατόπιν απαίτησης του πρωθυπουργού. Διευκρίνισε όμως ότι αυτό σαφώς δεν αναιρεί και το δικαίωμα των εγκλωβισμένων να διεκδικήσουν και με άλλο τρόπο (δικαστικό) αποζημίωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Διάρρηξη σε… ζωντανή μετάδοση - Σε κατάσταση σοκ γνωστή παρουσιάστρια στη Θεσσαλονίκη

Νέα μαρτυρία για την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη - Δεν είδα τη Γεωργία σε κακή κατάσταση, λέει άνθρωπος που ήταν στο πάρτι

Παράταση ως τις 7 Φεβρουαρίου στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης