«Ιερή» κόντρα στην Ζάκυνθο με τον Μητροπολίτη και τον «γαλάζιο» βουλευτή του νησιού

«Ιερή» κόντρα στην Ζάκυνθο με τον Μητροπολίτη και τον «γαλάζιο» βουλευτή του νησιού

Ο Μητροπολίτης με επιστολή του στον πρωθυπουργό υποστηρίζει ότι ο τοπικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Διονύσιος Ακτύπης υπονομεύει τον αγώνα υπέρ του εμβολιασμού καθώς επισκέπτεται μοναστήρια με αρνητές μοναχούς - Απαράδεκτο να προσπαθούν να με συνδέσουν με αντιεμβολιαστές, λέει ο  βουλευτής της ΝΔ

mitropolitis_zakinthou_dion_aktipis
Σφοδρή κόντρα του Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιου με τον τοπικό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Διονύσιο Ακτύπη έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες.

Ο Μητροπολίτης με επιστολή του στον πρωθυπουργό υποστηρίζει ότι ο κ. Ακτύπης υπονομεύει τον αγώνα υπέρ του εμβολιασμού καθώς επισκέπτεται μοναστήρια με αρνητές μοναχούς. Από την πλευρά του ο «γαλάζιος» βουλευτής υπογραμμίζει ότι ως πολιτικός και ιατρός δίνει μάχη υπέρ της ενίσχυσης των εμβολιασμών και αποδίδει την επίθεση που δέχεται από την Μητρόπολη στις τοποθετήσεις του για το Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ακτύπης σε ανάρτηση-απάντηση στον Μητροπολίτη Ζακύνθου αναφέρει: «Αναφορικά με τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με πρόσφατη επίσκεψή μου σε Μοναστήρι θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Οφείλω να ξεκαθαρίσω με απολύτως σαφή και εξόχως κατηγορηματικό τρόπο πως εγώ ο ίδιος τόσο ως ιατρός όσο και ως Βουλευτής από την πρώτη στιγμή στήριξα αδιαπραγμάτευτα το εμβόλιο κατά της covid-19 ως τη μόνη λύση, το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τη θέση μου αυτή την υποστήριξα, μάλιστα, σταθερά σε κάθε στιγμή του ιδιωτικού και δημόσιου βίου μου. Τόσο σε συνεντεύξεις μου, σε εισηγήσεις μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε ανακοινώσεις μου όσο και στην καθημερινή επαφή που είχα με τους πολίτες του τόπου μου καθιστούσα σαφή τη θέση μου υπέρ του εμβολιασμού.

Άλλωστε, όλοι μου οι συμπολίτες γνωρίζουν πως ως ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου επί τριάντα και πλέον χρόνια υπηρέτησα πιστά την ιατρική επιστήμη με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσία. Είναι συνεπώς, απαράδεκτο να προσπαθούν ορισμένοι να με συνδέσουν με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, ένα κίνημα που πρώτα απ’ όλα προσβάλλει την επιστήμη που τόσο πιστά και απαρέγκλιτα υπηρέτησα σχεδόν σε όλη μου τη ζωή.

Επιπλέον, θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ότι το Μοναστήρι είναι η τρίτη φορά που το επισκεπτόμαστε μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κα Μοθωναίου και αυτό διότι η Ιερά Μονή αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της εισροής υδάτων σε κάποιο από τα κτήριά της, πρόβλημα στο οποίο προσπαθούμε εδώ και καιρό να δώσουμε λύση. Με την ευκαιρία, λοιπόν, της δια του παραπάνω λόγου επισκέψεώς μας δώσαμε το παρών και στη θεία λειτουργία της Κυριακής.

Να τονισθεί δε πως ο Υπεύθυνος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών είναι εμβολιασμένος και με τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Κλείνοντας, προσωπικά εκτιμώ πως οι τοποθετήσεις μου το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τα ζητήματα του Ναυαγίου Ζακύνθου έχουν θίξει, τελικά σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα συμφέροντα πολλών».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ζακύνθου στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό επισήμαινε μεταξύ άλλων:

«Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για τη στάση του βουλευτή Ζακύνθου Διονυσίου Ακτύπη.

Όταν εμείς δίνουμε καθημερινά και με μεγάλο κόστος τη μάχη για να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τιμωρώντας και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στους αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς, προκειμένου να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την πανδημία, ο βουλευτής Ζακύνθου μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με τους αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίσθημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Ειδήσεις σήμερα:

Δεκάδες τα κρούσματα «Flurona» σε Ισραήλ, Ισπανία, Βραζιλία, Κροατία και ΗΠΑ

Υπόθεση Κορφιάτη: Αποφυλακίστηκε η 27χρονη «τσιλιαδόρος»

Η Omicron σαρώνει τον κόσμο, ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη από το Καμερούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης