Σύσκεψη στο Μαξίμου με Μητσοτάκη - Τσιόδρα για τη μετάλλαξη Όμικρον

Σύσκεψη στο Μαξίμου με Μητσοτάκη - Τσιόδρα για τη μετάλλαξη Όμικρον

Κυβέρνηση και ειδικοί παρακολουθούν καθημερινά τη διασπορά της μετάλλαξης – Τι συζητήθηκε

mitsotakis-tsiodras-0
Η πορεία της πανδημίας με έμφαση στα δεδομένα που δημιουργεί η μετάλλαξη Όμικρον, που αρχίζει να εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη βρέθηκε στο επίκεντρο της καθιερωμένης σύσκεψης που διεξάγεται τρεις φορές την εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη, που έγινε σήμερα αντί για τη Δευτέρα, λόγω του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Βουλγαρία, μετείχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Σωτήρης Τσιόδρας και οι επιτελείς του υπουργείου Υγείας.

Ήδη, από σήμερα εφαρμόζονται νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα. Ειδικότερα, όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και της εμβολιαστικής τους κατάστασης, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν και για παιδιά από πέντε (5) ετών και άνω.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι παρακολουθούν καθημερινά την κατάσταση, ενώ στόχος είναι να κερδίσουμε χρόνο, μέχρι οι ειδικοί να καταλήξουν στα ζητήματα που αφορούν στη νέα μετάλλαξη, αλλά και να προχωρήσει ο εμβολιασμός των πολιτών με την τρίτη δόση του εμβολίου.

Χθες, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Πρέπει να καθυστερήσουμε όσο γίνεται την εμφάνιση Όμικρον. Κάθε εβδομάδα που κερδίσουμε είναι σχεδόν 500.000 πρόσθετοι εμβολιασμοί 3ης δόσης. Αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι αν κάποιος είναι θωρακισμένος και με 3 δόσεις δεν κινδυνεύει σοβαρά». Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να είναι προσεκτικοί στη διασκέδασή τους. 

Ειδήσεις σήμερα:

Φάουτσι: «Σαρώνει τον κόσμο» η μετάλλαξη Όμικρον - Τα ταξίδια αυξάνουν τον κίνδυνο


Η λίρα κατρακυλά κι ο Ερντογάν λέει ότι θα μειώσει τον πληθωρισμό από το 21% στο 4%


Η γαλλική κυβέρνηση θα καταστήσει ευκολότερο για τους πολίτες να παίρνουν το επίθετο της μητέρας τους όταν ενηλικιώνονται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης