Ο Πλεύρης προτείνει να μειωθεί ο χρόνος λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού από τους εννέα μήνες

Ο Πλεύρης προτείνει να μειωθεί ο χρόνος λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού από τους εννέα μήνες

Στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της ΕΕ για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού, ο Έλληνας υπουργός Υγείας μίλησε για την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών

plevris-5
Εν μέσω συζήτησης στην ΕΕ για εννιάμηνη διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού, ο Έλληνας υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης, προτάσσει τη θέση να μειωθεί ο χρόνος λήξης των πιστοποιητικών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της ΕΕ για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού, ο κ.Πλεύρης μίλησε για την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών, υπογραμμίζοντας πως τους τελευταίους μήνες η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Αντέτεινε, επιπλέον, στην πρόταση της Κομισιόν να λήγουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στους 9 μήνες και να απαιτείται η τρίτη δόση για τη συνέχιση της ισχύος τους, την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης ο χρόνος να μειωθεί περαιτέρω.

Συγκεκγιμένα, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα άνω των 60 ετών και τα νέα μέτρα, όπως τα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και στο άνοιγμα της τρίτης δόσης στο 3μηνο και τάχθηκε υπέρ της σύντμησης των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, καθώς και της ισχύος των πιστοποιητικών, υποστηρίζοντας ότι το 9μηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

Παράλληλα στήριξε τον εμβολιασμό στις ηλικίες 5-11 ετών, καθώς και την κοινή προμήθεια θεραπευτικών σχημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μας είπε να σταματήσουμε τις χημειοθεραπείες και μας έδινε δικά του σκευάσματα» κατήγγειλε δικηγόρος για τον ψευτογιατρό

«Ο εμβολιασμός έγινε υποχρεωτικός γιατί οι θάνατοι από κορωνοϊό αφορούν κυρίως σε πολίτες πάνω από 70 ετών», λέει η Γκάγκα

Έτσι θα εκδίδεται ψηφιακά η άδεια κυκλοφορίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης